ALIEN MOTO WINT PETA UK AWARD MET HUN VEGANISTISCH MOTORPAK

Voor directe publicatie:
24 mei 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

ALIEN MOTO WINT PETA UK AWARD MET HUN VEGANISTISCH MOTORPAK 
Super geavanceerd motorpak gebruikt ethische ‘buitenaardse huidtechnologie’

Amsterdam – Het innovatieve motorbedrijf Alien Moto heeft een prestigieuze Proggy Award van PETA UK gewonnen voor het maken van een volledig veganistisch motorpak. De Proggy Awards (“Proggy” staat voor “progress” en dus vooruitgang) herkennen dierenvriendelijke prestaties in de koophandel en cultuur.

Het uit één stuk gemaakte race pak koste zeven jaar om te ontwikkelen. De baanbrekende “buitenaardse huidtechnologie” omvat onder meer een antiallergische gaas voering, titanium bescherming aan de buitenkant voor de schouder en elleboogbeschermers, en drievoudige gestikte naden, naast andere kenmerken. Het is ademend en waterdicht, beweegt vrijer dan leerpakken en biedt maximale veiligheid voor de bestuurder.

“Motorrijders van alle niveaus kunnen profiteren van deze diervrije tweede huid,” zegt PETA woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA UK erkent Alien Moto voor het wijzen van de weg met het maken van een hightech motorpak dat racers beschermt zonder dieren of het milieu te schaden.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – merkt op dat veel dieren die worden gedood voor leer castratie, brandmerken, couperen van staarten en onthoornen verduren – dit alles zonder enige pijnstillers – voordat ze uiteindelijk levend worden gevild en uiteen worden gereten, zoals te zien in deze video onthulling van de leerindustrie. Daarnaast staat de wereldwijde huidenhandel erom bekend dat het de omgeving beschadigt, van de methaan uitstoot die door vee wordt geproduceerd tot de giftige looierij chemicaliën die de nabijgelegen watervoorziening vervuilen.

Minstens 5 procent van de opbrengst van de beschermende kleding van Alien Moto wordt gebruikt om hulp te verlenen aan gewonde motorrijders en het ondersteunen van dierenbeschermingsorganisaties.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#