AMSTERDAM SCOORT EEN PLAATS OP LIJST VAN ‘MEEST VEGAN-VRIENDELIJKE STEDEN’

Voor onmiddelijke publicatie:
November 8, 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

AMSTERDAM SCOORT EEN PLAATS OP LIJST VAN ‘MEEST VEGAN-VRIENDELIJKE STEDEN’
Ter ere van Wereldveganmaand brengt PETA een lijst uit van Europese steden waar je het beste diervriendelijk kunt eten

Amsterdam – De levendige veganwereld van Amsterdam kan onder andere pronken met vegan winkel en lunchroom Vegabond en de beroemde Dutch Weed Burger gemaakt van zeewier, en voorziet mensen met trek van heerlijk vegan gebak bij Koffie ende Koeck, wentelteefjeswafels met tempehspek bij Mr. & Mrs. Watson en nog veel meer. Daarom is het hippe herbivorenmekka uitgeroepen tot een van PETA UK’s ‘Meest vegan-vriendelijke steden in Europa‘.

“Van het heerlijke tofu-roerei bij Meatless District tot de verrukkelijke vegan lasagne bij Jackson Dubois, Amsterdam zit vol gevarieerde vegan opties,” aldus de oprichter van PETA, Ingrid Newkirk. “Vegan restaurants schieten in Europa als paddenstoelen uit de grond, en de lijst van PETA UK is een handig hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar een stedentrip boordevol diervriendelijke mogelijkheden.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “Dieren zijn niet van ons om te eten” – wijst erop dat mensen die vegan worden niet alleen 100 dieren per jaar een angstaanjagende dood besparen, maar ook hun risico op diabetes, beroertes, overgewicht en kanker verminderen. Een rapport van de Verenigde Naties heeft daarnaast uitgewezen dat een wereldwijde omschakeling naar vegan eten noodzakelijk is om de ernstigste gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Ook Groningen heeft een plaats bemachtigd op de lijst van PETA UK, die is uitgebracht voor Wereldveganmaand (november). De lijst bestaat verder uit Gent in België, Berlijn en Hamburg in Duitsland, Straatsburg in Frankrijk, Milaan en Napels in Italië, Edinburgh en Londen in het Verenigd Koninkrijk en Gotenburg in Zweden.

Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

#