ANNA DELLO RUSSO NEEMT BONTJASSEN UIT DE VERKOOP IN HAAR VEILING

Voor onmiddelijke publicatie:
22 februari 2018

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

ANNA DELLO RUSSO NEEMT BONTJASSEN UIT DE VERKOOP IN HAAR VEILING
Het stijlicoon doneert de kleding aan PETA UK’s bontamnestieprogramma

Amsterdam – Stijlicoon Anna Dello Russo heeft alle bontjassen uit de verkoop gehaald in haar archiefveiling bij Christie’s Milan op 24 februari en zal de kledingstukken in plaats daarvan doneren aan PETA UK’s bontamnestieprogramma. De groep schreef in januari een brief aan Anna Dello Russo waarin om de donatie werd gevraagd. Het plan is om de jassen te gebruiken in spraakmakende educatieve vertoningen om de benarde toestand van dieren die worden gedood voor hun pels onder de aandacht te brengen of als beddengoed voor zieke dieren en weesdieren in opvangcentra.

“De modegemeenschap neemt steeds meer afstand van bont – en ik ook”, zegt Anna Dello Russo. “Deze veiling is bedoeld om mijn erfgoed door te geven aan de volgende generatie – maar omdat ik om dieren geef, kan ik niet langer met een gerust hart deze bontkleding doorgeven aan anderen. In plaats daarvan heb ik besloten het te doneren aan PETA om ervoor te zorgen dat het op een zinvolle manier gebruikt wordt om dieren te helpen.

“Anna Dello Russo’s jassen zullen dankbaar worden ontvangen”, zegt PETA UK-directeur Elisa Allen. “Wanneer mensen horen over de pijn die dieren in de bontindustrie moeten ondergaan, kiezen ze er vaak voor om hun bontartikelen naar PETA te sturen, zodat we ze kunnen gebruiken in educatieve vertoningen die helpen voorkomen dat meer dieren lijden voor mode.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – merkt op dat nieuwsgierige en normaal vrij rondlopende dieren zoals vossen, nertsen en chinchilla’s op bontfokkerijen hun hele leven opgesloten zitten in kleine, smerige stalen kooien en vaak worden gedood door middel van elektrocutie, het breken van hun nek, of verdrinking. Vanwege de wreedheid die gepaard gaat met de productie van bont, hebben luxe modemerken waaronder Armani, Gucci, Michael Kors en Jimmy Choo allemaal onlangs een bontvrij beleid geïmplementeerd.

Anna Dello Russo sluit zich aan bij Mariah Carey, Kim Cattrall en Anjelica Huston door artikelen aan de bontamnestieprogramma’s van PETA UK of haar internationale zusterorganisaties te doneren.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#