Aussie sluit zich aan bij PETA US-lijst van dierproefvrije merken

Voor onmiddellijke publicatie:

21 november 2019

Contactgegevens:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

AUSSIE SLUIT ZICH AAN BIJ PETA US-LIJST VAN DIERPROEFVRIJE MERKEN

Populair Procter & Gamble-merk verbiedt dierproeven wereldwijd

Amsterdam – Het Beauty Without Bunnies-programma van PETA US is verheugd om het Procter & Gamble-haarverzorgingsmerk Aussie toe te kunnen voegen aan haar lijst van bedrijven en merken die dierproeven permanent wereldwijd verboden hebben. Het bekende merk heeft met PETA US samengewerkt om deze medelevende stap te zetten.

Het moederbedrijf van Aussie, Procter & Gamble, werkt al jaren samen met PETA US om te helpen over de hele wereld een einde te maken aan dierproeven in de cosmeticabranche. Dat heeft geleid tot spraakmakende verandering in regio’s als China. Het bedrijf werkt ook samen met wetenschappers van PETA US aan verschillende manieren om het gebruik van dieren in dodelijke toxiciteitstests te vervangen. Ze zullen blijven samenwerken om dierproeven wereldwijd uit te roeien.

“De miljoenen consumenten die rekenen op de dierproefvrij-lijst van PETA US zullen verheugd zijn om Aussie daarop aan te treffen,” zegt Kathy Guillermo, senior vice president van PETA US. “Procter & Gamble zet zich in om alle dierproeven te beëindigen, en PETA roept andere grote bedrijven in de branche op om het goede voorbeeld te volgen door moderne onderzoeksmethoden zonder dieren te omarmen.”

“We zijn dolblij om deel uit te maken van het Beauty Without Bunnies-programma van PETA US,” zegt Kelly Vanasse, chief communications officer van Procter & Gamble Global Beauty & Grooming. “‘Cruelty-free beauty’ is een belangrijke waarde voor Aussie, zowel voor onze medewerkers als voor Aussie-liefhebbers wereldwijd.”

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om op te experimenteren” – verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin mensen superieur worden geacht.

Bezoek voor meer informatie over dierproeven PETA.nl.

 

#