Battlestar Galactica-Ster In Nieuwe PETA-Advertentie Uit De Kleren Voor Beren

Amsterdam ? Er zijn dan wel geen beren in het verre heelal dat door de Battlestar Galactica-vloot wordt bewoond, maar ze zijn wel te vinden in Vancouver, Canadees Brits-Columbia, waar de populaire sf-serie is opgenomen. Voor deze beren ging de onbevreesde Battlestar Galactica-ster Jamie Bamber, oftewel Lee ‘Apollo’ Adama, uit de kleren in een nieuwe sexy PETA-advertentie. De advertentie, waarin de in Londen geboren Bamber slechts is bedekt met de woorden “Liever bloot dan een beer gedood”, is onderdeel van een PETA-campagne om de Engelse Koningin Elizabeth ervan te overtuigen een einde te maken aan het doden van Canadese zwarte beren voor de mutsen van de wachters van Buckingham Palace.

 

Canadese zwarte beren die worden gedood van de mutsen van de Buckingham Palace-wachters, worden vaak doodgeschoten op een manier die in veel gebieden verboden is: jagers lokken beren met voedsel en schieten ze dan van korte afstand neer. Vaak wordt meerdere keren op de beren geschoten. Sommige ontsnappen en gaan een langzame dood tegemoet door bloedverlies, koudvuur, verhongering of uitdroging. Als moederberen worden gedood, blijven de berenjongen als weesdieren achter om te verhongeren. Ongeveer 70 procent van de verweesde berenjongen sterft binnen een jaar.

 

“Het ligt voor de hand om mutsen te maken van nepbont. Gebruik synthetische materialen om het doden van een prachtig dier te vermijden”, zegt Jamie in een exclusief interview met PETA. “Het is niet bepaald ijskoud bij Buckingham Palace. Je kunt iets anders dragen en je kunt zeker nepbont dragen.”

 

Jamie Bamber raakte ge‹nspireerd om aan de campagne mee te doen door zijn goede vriendin en The Office-ster Lucy Davis, die al eerder voor een soortgelijke PETA-advertentie uit de kleren ging. Andere beroemdheden die zich hebben uitgesproken tegen het afslachten van zwarte beren voor deze ceremoni‰le mutsen zijn onder andere Pamela Anderson, Morrissey, Sadie Frost, Mary McCartney, Sir Roger Moore, Twiggy en Britse sterren als Jilly Cooper, Julian Clary, Hayley Mills en Amanda Holden.

 

Ga voor meer informatie en de advertentie naar PETA.nl en PETA’s website UnbearableCruelty.com.

 

Een exemplaar in hogere resolutie kunt u gratis bij [email protected] opvragen.