Beelden onthullen wrede jachthondentraining op beren in Rusland

Beelden onthullen wrede jachthondentraining op beren in Rusland

Amsterdam – Vandaag heeft PETA Duitsland schokkende videobeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe twee honden in de loop van enkele minuten een geketende bruine beer aanvielen bij een lokplaats in de buurt van Moskou. De beelden, waarop een van de honden te zien is die van achteren in de poot van de beer bijt, werden verkregen door Russische voorvechters van dierenrechten, die ook zagen dat een das en een zwijn in kooien in het depot waren opgesloten.

Hoewel het in Rusland verboden is om in het wild gevangen dieren te gebruiken om honden te trainen voor de jacht, bevestigen recente berichten dat de autoriteiten de wet – die in 2018 werd aangenomen – niet handhaven. Alleen al in de regio Moskou zijn 18 soortgelijke lokplaatsen gevonden. Als reactie daarop heeft PETA Duitsland een dringende brief gestuurd naar de Russische president Vladimir Putin, waarin de organisatie er bij hem op aandringt de illegale activiteit aan te pakken.

“Het is beschamend dat gevoelige beren nog steeds worden aangevallen en verwond door honden, ondanks dat Russische functionarissen de macht hebben om dit te stoppen”, zegt Peter Höffken, specialist wilde dieren bij PETA Duitsland. “PETA dringt er bij de heer Putin met respect op aan om ervoor te zorgen dat de autoriteiten in het hele land voor eens en voor altijd een einde maken aan deze barbaarse en illegale praktijk.”

PETA merkt op dat beren en andere dieren die worden gebruikt voor jachttraining in Rusland vaak worden opgesloten in kleine kooien, en degenen die niet snel sterven als gevolg van verwondingen of stress worden gedood zodra ze niet langer nuttig zijn voor de jagers. Honden lopen ook risico op verwondingen tijdens de training, die hen moet voorbereiden voor een aanval door dieren in de natuur tijdens de jacht.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht. Bezoek PETA.nl of volg de organisatie op Facebook of Twitter voor meer informatie over het onderzoek en de berichtgeving van PETA.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#