Beloning tot €1.000 geboden voor in de kraag vatten ‘ree belager’ Drenthe

Voor onmiddellijke publicatie:

19 mei 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Organisatie waarschuwt dat dierenbeulen een serieuze bedreiging vormen voor de hele gemeenschap en dat het aannemelijk is dat het gedrag uit de hand loopt als het niet gestopt wordt.

Amsterdam – PETA biedt beloning tot €1.000 voor tips die kunnen leiden tot arrestatie en vervolging van de personen die verantwoordelijk zijn voor het onthoofden van een ree in de bossen tussen Ees en Exloo in Drenthe.

Een inwoner van Groningen, die het afgehakte hoofd vond, gaf de vondst aan bij de lokale politie. De nek was in een rechte lijn van het lijf verwijderd, wat leidt tot de veronderstelling dat er gebruik is gemaakt van een mes.

“Het is van uiterst belang dat gemeenschappen die worden blootgesteld aan sadistische en gewelddadige verhandelingen zoals deze actie nemen om de daders op te sporen en tot gerechtigheid brengen”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Dierenbeulen vormen een bedreiging voor iedereen: zij dragen hun problemen over aan iedereen die binnen hen bereik is – mens of dier – en moeten opgepakt worden voor ze weer toe kunnen slaan.”

Het is enorm belangrijk dat dierenmishandling serieus genomen wordt – voor de veiligheid van de hele gemeenschap. Medewerkers uit de geestelijke gezondheidszorg en top politieambtenaren zien dierenmishandeling als indicatie van een serieuze psychische stoornis. Serieverkrachters en moordenaars hebben vaak een geschiedenis van wreedheid tegen dieren.

Iedereen die informatie heeft over deze zaak wordt aangemoedigd contact op te nemen met de dierenpolitie in Noord-Nederland via 144. Ga naar PETA.nl voor meer informatie over het helpen van dieren.

#