‘Bloedend’ Model Protesteert Op De Dam Vanwege Hermès Wreedheid Tegen Reptielen

Voor directe publicatie:

22 juli 2015

Contact:

PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

PETA-onderzoek onthult levende reptielen open gezaagd in fokkerij van leverancier 

 

Amsterdam – Een PETA-supporter, met alleen een krokodil legging aan, lag vandaag in een plas ‘bloed’ buiten de Bijenkorf – waar Hermès een  afdeling heeft- op de bekende Amsterdamse Dam. De actie kwam in het kielzog van PETA’s onthulling van fokkerijen die krokodillen- en alligatorhuiden leveren aan leerlooierijen van Hermès. De onthulling toonde aan dat reptielen in kale en ernstig overvolle kuilen waren opgesloten. Een manager van een fokkerij zaagde de nek van alligators door en na deze hardhandige poging om hen te doden, waren sommige dieren minuten later nog steeds in beweging te zien.

“PETA’s onthulling toont de gruwelijke bron van ‘luxe’ Hermès accessoires: levende dieren met gevoel, die op smerige fokkerijen werden verminkt en achtergelaten om een langzame en pijnlijke dood te sterven”, zegt PETA-woordvoerder Tim Zijlstra. “We roepen Hermès op niet langer te profiteren van het miserabele leven en de dood van deze dieren en exotische huiden voorgoed uit hun winkelschappen te halen.”

Foto’s van het protest kunnen hier en hier worden gevonden. Meer foto’s zijn beschikbaar op aanvraag.

Zoals gedocumenteerd in het onderzoek van PETA US – wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – schoten medewerkers alligators in het hoofd met een penschietpistool, bij sommige meerdere keren, en zaagden ze met een stanleymes in hun nek om de bloedvaten door te snijden. Sommige dieren overleefden dit en waren minuten later bewegend in ijsbakken te zien. Toen bleek dat het penschietpistool niet werkte, gaf de bedrijfsmanager een medewerker de opdracht om op honderden bij bewustzijn zijnde alligators in te hakken en te proberen om hun nekwervels te ontwrichten, om vervolgens een metalen stang via hun wervelkolom naar boven te schuiven in een poging om hun hersens te vermorzelen.

Ga voor meer informatie alstublieft naar PETA.nl.