Bloederige Hermès Posters Shockeren Winkelend Publiek

Voor directe publicatie:

13 juli 2015

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Onthulling van PETA US onthult het trieste leven en dood van reptielen die worden gebruikt voor ‘luxe’ Birkin tassen of horlogebandjes

Klik hier en hier voor foto’s.

Amsterdam – een nieuwe advertentie van PETA – met een ‘luxe tas die druipt van het bloed met daaronder de woorden “Hermès: een tas om voor te moorden?” zal worden verspreid in de straten rondom de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, waar de winkel van Hermès gevestigd is. PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – hoopt de aandacht van het winkelde publiek te trekken met hun nieuwe onthulling van fokkerijen die krokodillen- en alligatorhuiden leveren aan leerlooierijen die beheerd worden door Hermès. In de video die hier te zien is, wordt onthult hoe reptielen worden opgesloten in kale en overvolle baden op een fokkerij in Texas en hoe op de nek van de dieren wordt ingehakt. Sommige dieren bleven nog minutenlang voortbewegen nadat ze werden aangevallen met een stanleymes in een wrede poging om ze te slachten. Dit alles wordt gedaan zodat het bedrijf Birkin-tassen van €37.000 of horlogebandjes van €1.400 kan verkopen.

“Er is geen reden – en geen excuus – om deze gevoelige en intelligente dieren deze verminking en mishandeling te laten ondergaan, enkel en alleen voor mode” zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra. “PETA roept meelevende consumenten op om de juiste beslissing te nemen en te kiezen voor ‘mock croc‘.”

Op de Lone Star Allligator Farm in Winnie, Texas, schieten medewerkers alligators in het hoofd – soms meerder malen achter elkaar met een penschiettoestel – en hakken ze in op de nekken van alligators met een stanleymes om de bloedvaten door te snijden. Sommige dieren overleefden en er werd vast gelegd dat ze enkele minuten later nog bewogen in de bakken met ijswater. In videomateriaal dat werd vastgelegd door onderzoekers van PETA US op de Padenga Holdings‘ krokodillenfokkerij in Kariba, Zimbabwe – wat huiden levert voor Birkin tassen – zijn betonnen baden te zien die elk vol gepropt zitten met maar liefst 220 krokodillen. Padenga is een van de grootse Nijlkrokodil fokkerij organisaties in de wereld en doodde alleen al 43.000 dieren in 2014. De directeur van Padenga omschrijft de ‘luxe’ tassenmarkt als “onoverwinnelijk”. Padenga beheerd ook 50 procent van het bedrijf in Texas.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.