‘Bloedige’ Bontdrager Sluit Zichzelf Op Straat Op

Wat: Een bijna naakte vrouw, slechts gekleed in een bontjas en haar handen en benen onder het ‘bloed’, sluit zich in een kooi op om te protesteren tegen het fokken van bont: ‘Boycot bont! Heb hart voor dieren.’ Andere sympathisanten van PETA delen folders uit waarin consumenten wordt gevraagd om geen bont te kopen.

Dieren op bontfokkerijen brengen hun hele leven door in kleine en smerige kooitjes, waar ze lijden aan infecties en worden blootgesteld aan allerlei extreme weersomstandigheden. Daarna worden ze gedood door vergiftiging, vergassing, anale elektrocutie of het breken van de nek. PETA heeft videobeelden verkregen van bontfokkerijen in China ? nu ’s werelds grootste exporteur van bont ? waarop te zien is hoe hijgende en met de ogen knipperende vossen en wasbeerhonden levend worden gevild. Miljoenen honden en katten worden in China voor hun vacht gedood, die vaak opzettelijk wordt gelabeld als bont van andere diersoorten.

“Ik kan uit de kooi gaan wanneer ik maar wil”, zegt Tanja Wiemann. “De enige keer dat dieren op bontfokkerijen uit hun kooi gaan, is als ze worden gedood of als ze sterven door verwaarlozing.”

Waar en wanneer: Maastricht (12 oktober 2010), Amsterdam (13 oktober 2010), Utrecht (13 oktober 2010) en  Eindhoven (14 oktober 2010)

Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Neem alstublieft contact op
met Isabelle Goetz via +33 (0) 6 61 55 09 92 of [email protected] (PETA Duitsland).

Ga voor meer informatie naar PETA?s website www.peta.nl.

#