Bontjassen Gedoneerd Aan Vluchtelingen In Uiterste Nood

Voor directe publicatie:
16 december 2015

Contact:
PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

PETA UK verstuurt bontjassen om vluchtelingen te helpen tegen de vrieskou in Syrië en Calais, Frankrijk

Amsterdam – Na te hebben vernomen dat vluchtelingen in Syrië en Calais, Frankrijk, het risico lopen om dood te vriezen als “de koudste winter in 50 jaar” begint, stuurt PETA hen een grote hoop bontjassen. Deze zijn geschonken door meelevende mensen die ervoor hebben gekozen om de wreed geproduceerde items uit hun garderobe te verwijderen, met behulp van het bont-donatieprogramma van PETA UK. Als vluchtelingen de barre winterse omstandigheden doorbrengen zonder onderdak, lopen ze een verhoogd risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals onderkoeling en longontsteking. De jassen zullen degenen helpen die tijdens de winter wanhopig behoefte hebben om warm te blijven.

Foto’s kunt u hier en hier vinden.

“PETA kan de nertsen, konijnen, honden en andere dieren die zijn gedood en van wie de vacht van hun lichaam is gerukt, niet terugbrengen. Maar we kunnen wel hulp bieden aan vluchtelingen die met alle macht proberen te overleven”, zegt PETA UK directeur Mimi Bekhechi. “PETA roept bontdragers op om hun geweten te zuiveren en hun jassen te doneren, zodat wanhopig koude vluchtelingen – de enige mensen met enig excuus om bont te dragen – deze winter warm blijven.”

Zoals gedocumenteerd door PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – worden dieren op pelsdierfokkerijen opgesloten in krappe en smerige kooien, voordat ze worden verdronken, geslagen, gewurgd, geëlektrocuteerd en zelfs levend gevild om bontjassen, kragen en manchetten te maken. U kunt in deze video, ingesproken door Paloma Faith, zelf zien hoe het leven eruit ziet voor dieren op pelsdierfokkerijen, hier in Europa en over de hele wereld – zelfs in landen die beweren dat ze hoge welzijnsnormen hebben.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#