China Southern Airlines Stopt Met Wereldwijd Vervoeren Van Apen Naar Laboratoria Na PETA-Campagne

Amsterdam – In reactie op intensieve campagnevoering door PETA en haar internationale zusterorganisaties, heeft China Southern Airlines aangekondigd dat ze gestopt is met het vervoeren van primaten naar laboratoria. In een e-mail aan PETA US, heeft senior cargo manager van China Southern, Chen Qiuhua, gezegd dat de luchtvaartmaatschappij “gestopt is met het vervoeren van levende primaten naar laboratoria voor experimenten op alle vluchten van China Southern Airlines vanaf 21 maart 2014”.

“China Southern Airlines heeft geluisterd naar PETA en erkende dat wreedheid niet ‘vliegt’ door te stoppen met alle transporten van doodsbange apen om te lijden en gedood te worden in laboratoria”, zegt woordvoerder van PETA Nederland Tim Zijlstra. Voor deze aankondiging was China Southern de enige grote luchtvaartmaatschappij naast Air France; dat nog steeds primaten vervoert naar laboratoria.

Internationale campagnes bestond onder andere uit protestacties op luchthavens en kantoren van het bedrijf in Bangkok, Chicago, Hanoi, Hong Kong, Jakarta, London, Los Angeles, Manila, Taiwan en Tokio en meer dan 100.000 e-mails aan China Southern verzonden via websites van PETA-zusterorganisaties waarin ze verzocht werden te stoppen met het vervoeren van primaten.