Chris Smalling Verdedigt Dieren In Nieuwe Vegan Campagne Van PETA UK

Voor onmiddellijke publicatie:

12 maart 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

CHRIS SMALLING VERDEDIGT DIEREN IN NIEUWE VEGAN CAMPAGNE VAN PETA UK

Centrale verdediger van Manchester United moedigt fans aan om een vegan levensstijl te proberen om dieren te verdedigen

Amsterdam – Door een groep dieren te beschermen met een behendige trap in de lucht schittert Manchester United-verdediger Chris Smalling in een gloednieuwe campagne van PETA UK met de boodschap: “Wees hun grootste verdediger, word vegan!”

 

In een bijbehorende videoclip bespreekt de voetballer wat hem ertoe bracht vegan eten te omarmen. Aldus Smalling: “Ik besefte hoe wreed [de veeteelt] voor dieren is, hoe onnodig het voor ons is en hoe schadelijk het is voor het milieu.”

Hij bespreekt ook een aantal van de gezondheidsvoordelen die hij heeft ondervonden sinds hij gestopt is met vlees, eieren en zuivel: “Ik had veel last van peesontsteking in mijn knie en toen ik eenmaal volledig vegan was, zijn al die symptomen gewoon verdwenen.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te eten” – merkt op dat voetbalfans door vegan te worden de kans krijgen om van nog veel meer wedstrijden te genieten, omdat stoppen met vlees, eieren en zuivelproducten ons risico op hartaandoeningen, diabetes, kanker, obesitas en tal van andere levensbedreigende gezondheidsrisico’s verlaagt. Iedereen die vegan wordt, verlaagt ook drastisch zijn of haar CO2-voetafdruk – en bespaart jaarlijks bijna 200 dieren dagelijks lijden en een angstaanjagende dood in de hedendaagse vlees-, eier- en zuivelindustrieën. PETA’s gratis vegan startpakket is hier beschikbaar.

Smalling maakt deel uit van een groeiende lijst van vegan sportsterren – waaronder vijfvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton, wereldkampioen boksen David Haye, tennisster Venus Williams en mede-voetballer Héctor Bellerín.

Smalling verscheen eerder in een campagne van PETA UK om mensen te wijzen op de gevaren van het achterlaten van hun gezelschapsdieren in hete auto’s.

Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

#