De Vegetarische Slager Wint PETA Nederland Prijs

Amsterdam – Veganisten en vleeseters zijn het over eens, de beste producent van namaakvlees, De Vegetarische Slager die is gevestigd in Den Haag is verkozen tot Meest diervriendelijke bedrijf van het Jaar door PETA Nederland. Wat begon met een winkel in Den Haag in 2010, is het voortreffelijke namaak-vlees – waaronder weergaloze kipstukjes, veganistisch gehakt, nep bacon en tonijn die vrij is van vis – nu ook verkrijgbaar in grote supermarkten door heel Nederland. Klik hier voor een foto van Loes Hulshof, Henk Pasveer en Armanda Govers van de Vegetarische Slager met het PETA certificaat.

“Door alleen al op de website te kijken van De Vegetarische Slager loopt het water je in de mond en als je het eenmaal geproefd hebt, ga je nooit meer terug”, zegt persvoorlichter van PETA Nederland Tim Zijlstra. “De Vegetarische Slager was een natuurlijk keuze voor ons omdat het de veganistische revolutie voedt op de meest smakelijke manier voorstelbaar.”

De vleesindustrie is een van de top twee of drie grootste veroorzakers van de meest ernstige klimaatproblemen die ons vandaag de dag te wachten staan. Volgens de Verenigde Naties is een mondiale verschuiving naar een veganistische dieet nodig om te vechten tegen de belangrijkste invloeden van de klimaatverandering. Naast het zijn van meer milieuvriendelijk, zorgt een veganistisch dieet voor een kleinere kans op overgewicht, hartaanvallen, beroertes, diabetes en sommige soorten kanker. En natuurlijk, elke veganist redt jaarlijks tientallen dieren van een leven vol leed in de vee-industrie en de verschrikkelijke reis naar het slachthuis waar vele dieren het einde vinden van hun ongelukkige leven als hun keel wordt opengesneden als ze nog geheel bij bewustzijn zijn.