Demonstratie tegen wrede ezelritten voor de Griekse ambassade

Voor onmiddellijke publicatie:

12 juni 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

DEMONSTRATIE TEGEN WREDE EZELRITTEN VOOR DE GRIEKSE AMBASSADE

PETA-‘ezels’ eisen een einde aan het uitbuiten van dieren op Santorini na afschuwelijk onderzoek

Den Haag – Ter gelegenheid van het begin van het toeristische hoogseizoen van Santorini is een kudde ‘ezels’ van PETA vandaag naar de Griekse ambassade in Den Haag gegaan om op te roepen tot een einde aan de beruchte dieronvriendelijke ezelritten op Santorini. Het protest maakt deel uit van een internationale actieweek waarin soortgelijke demonstraties door PETA-zusterorganisaties worden gehouden bij Griekse ambassades en consulaten over de hele wereld, waaronder in Berlijn, Sydney, Londen en Washington, DC.

Foto’s van de actie zijn hierhier en hier beschikbaar.

“Het is een schande dat zachtaardige ezels worden afgebeuld en dag in dag uit gedwongen worden om te werken zonder verlichting van de hete zon”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept toeristen op om deze wrede ritten te vermijden en verzoekt de Griekse autoriteiten om in actie te komen en deze mishandeling te stoppen.”

Een ooggetuigenonderzoek van PETA Duitsland onthulde dat ezels en muilezels als ‘taxi’ worden gebruikt in de zinderende hitte van Santorini. Ze worden gedwongen toeristen meer dan 500 treden op te dragen naar het oude centrum van Firá, hoewel er al tientallen jaren een kabelbaan in de buurt is. Veel dieren werden vastgebonden in de zinderende zomerzon zonder toegang tot water of schaduw – en sommigen werden zelfs gedwongen om ’s nachts door te werken door zware zakken vuilnis te dragen. Een nieuwe wet die dit jaar is aangenomen verbiedt eigenaren om hun ezels te belasten met meer dan 100 kilo, hoewel ezels volgens dierenartsen niet meer dan 20% van hun lichaamsgewicht mogen dragen – ongeveer 50 kilo.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur is. Klik hier om in actie te komen voor ezels. Ga voor meer informatie over PETA’s werk naar PETA.nl.

 

#