Den Haag: ‘Schapen’ Verzamelen Voor De Australische Ambassade

Henk Bres en Henny Huisman ondersteunen PETA-campagne

Voor onmiddellijk uitgave:
4 mei 2004

Contactpersoon:
Sean Gifford +44 20 7357 9229, toestel 226; [email protected]

Nederland ? Henk Bres en Henny Huisman hebben een appeltje te schillen met de maker van dierenvoeding Iams-Eukanuba. Henk Bres, Nederlands ?Man van de straat? en Henny Huisman, wiens tv-loopbaan meer dan 20 jaar beslaat, hebben zich beiden bij de Europese PETA-campagne tegen Iams aangesloten en zweren het bedrijf te zullen boycotten totdat het stopt wrede en dodelijke experimenten met honden en katten uit te voeren. Terwijl ze even een pauze namen uit hun drukke schema’s zwaaiden ze met borden waarop stond: ?Iams: We Won’t Buy While Dogs and Cats Die? en poseerden met hun goedverzorgde honden voor een exlusieve foto.

Waarom hebben Bres, Huisman en PETA zo genoeg van Iams? Een recent geheim onderzoek door PETA U.S. onthulde betreurenswaardige toestanden bij een contractlaboratorium van Iams in de Verenigde Staten.  Ten minste 27 honden werden gedood, terwijl andere overleden aan ziekten die niet behandeld werden ondanks garanties van Iams dat er nooit met opzet een dier zou worden gedood in een Iams-test. Het onderzoek van PETA bracht ook het volgende aan het licht:

? Honden en katten opgesloten in kleine, kale kooien, sommige wel zes jaar lang
? Honden bij wie de stembanden operatief doorgesneden waren zodat ze niet konden blaffen
? Rapporten van medewerkers over een levend poesje dat door een afvoer werd gespoeld
? Hondenhokken die zomers heel heet en ’s winters bijna op vriestemperatuur waren
? Honden die via door hun keel aangebrachte slangen gedwongen plantaardige olie kregen toegediend

Henk Bres ?In Iams-tests gebruikte honden zijn niet anders dan mijn  honden thuis? zegt Huisman, pratend over zijn honden Javert, Lover en Sentha. ?Geen enkel dier verdient het om in pijnlijke en onnodige tests gekweld te worden?.

?Honden zijn onze allerbeste vrienden en daarom moeten we ze behandelen als vrienden in plaats van ze op te sluiten in kliene koien en er dierproeven mee te doen? zegt Bres.

?Honden- en kattenliefhebbers moeten weten dat Iams dieren in kale kooien heeft opgesloten, ze operatief heeft verminkt en ze alle comfort en gezelschap Henny Huismanheeft onthouden? zegt de directeur voor Europese campagnes van PETA Europa, Sean Gifford. ?Deze ongelukkige dieren verdienen een kans op geluk?.

Filmbeelden van uitzendkwaliteit met dieren in een Iams contractlaboratorium zijn beschikbaar.

Breng voor nadere informatie een bezoek aan www.peta.nl.

PETA heeft deze beelden beschikbaar in drukwerk kwaliteit. Neem contact op met Sean Gifford op [email protected] of bel +44 20 7357 9229, toestel 226.