DIE KERSTTRUI IS NU NOG WREDER: NIEUWE VIDEOBEELDEN TONEN DAT WERKNEMERS IN DE WOLINDUSTRIE SCHAPEN SNIJDEN, SLAAN EN OP HEN STAMPEN

Voor onmiddelijke publicatie:
14 december 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

DIE KERSTTRUI IS NU NOG WREDER: NIEUWE VIDEOBEELDEN TONEN DAT WERKNEMERS IN DE WOLINDUSTRIE SCHAPEN SNIJDEN, SLAAN EN OP HEN STAMPEN
PETA geeft beelden vrij van schaapscheerderijen in Australië waarin aanhoudende wreedheid tegen schapen te zien is

Amsterdam – Een videoreportage van PETA Azië over de wolindustrie in Australië – de grootste wolexporteur ter wereld – toont werknemers die op gewelddadige wijze schapen in het gezicht slaan, op hun hoofd en nek stampen en staan en ze in het gezicht slaan en steken met scheermachines. De ooggetuige legde ook vast dat er op de lichamen van de dieren grote, bloedende wonden werden achtergelaten die de werknemers met naald en draad dichthechtten zonder enige pijnbestrijding.

De videoreportage laat slechts enkele van de wreedheden zien die werden waargenomen op elk van de vier schaapscheerderijen die door de ooggetuige werden bezocht in New South Wales en Victoria, de staten in Australië waar de meeste wol wordt geproduceerd.

Toen PETA in 2014 ongebreidelde wreedheid op schaapscheerderijen in Australië blootlegde, resulteerde het videobewijs in de historische strafrechtelijke veroordeling van schapenscheerders voor wreedheid tegen dieren. Op dat moment zei de wolindustrie zelfs dat de mishandeling onmiddellijk moest stoppen – maar deze recentste onthulling van PETA Azië toont dat er niets is veranderd.

“Schapen zijn zachtaardige dieren die doodsbang worden wanneer ze zelfs maar worden vastgehouden, en toch werden deze schapen in het gezicht geslagen, werden ze geschopt en gestompt, en werden hun hoofden tegen de grond geslagen door ongeduldige scheerders zonder toezicht, wat bij de schapen tot ernstige angst en letsel leed,” zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept het winkelend publiek over de hele wereld op om dierenmishandeling te af te wijzen – en dat betekent nooit wol kopen.”

Videobeelden van uitzendkwaliteit zijn hier beschikbaar. Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#