DIEREN GEBRUIKT IN POPULAIRE HOLLYWOODFILMS VERWAARLOOSD, VOEDSEL EN VETERINAIRE ZORG ONTZEGD

Voor directe publicatie:

12 januari 2017

Contact:

Annemarijn van Osch 0900-235 7382; [email protected]

DIEREN GEBRUIKT IN POPULAIRE HOLLYWOODFILMS VERWAARLOOSD, VOEDSEL EN VETERINAIRE ZORG ONTZEGD

PETA neemt een kijkje achter de schermen bij dieren-trainingsfaciliteiten in Hollywood, onthult dieren die in kale, vieze verblijven worden gehouden en meer

Amsterdam – Decennialang heeft een sluier van geheimzinnigheid de trainers die Hollywood voorzien van dieren voor film en televisie beschermd – maar een nieuwe PETA-video biedt een compleet nieuwe kijk op Gary Gero’s Birds & Animals Unlimited (BAU), wie dieren heeft geleverd aan honderden producties, inclusief de Hangover trilogie, de Harry Potter films, Marley & Me, de Pirates of the Caribbean films, Game of Thrones en de CBS-serie Zoo.

Een PETA US-ooggetuige die bij BAU werkte, legde vast dat dieren in kale verblijven leefden – sommige vies door wekenlang opgebouwde ontlasting – en dat hen adequate veterinaire zorg werd ontzegd. PETA US heeft de US Department of Agriculture (USDA) op de hoogte gesteld van de blijkbare schending van de federale Animal Welfare Act door de faciliteit, inclusief het volgende:

  • Dieren werd eten ontzegd tijdens training. Twee katten, die volgens medewerkers gebruikt werden in de aankomende film Benji, werden enkele dagen weerhouden van eten omdat een trainer zei dat ze “dik” waren, wat ertoe leed dat de 5 procent van hun lichaamsvet verloren in 5 dagen.
  • Drie varkens hadden zwaar ondergewicht, inclusief een die volgens medewerkers in College Road Trip verscheen, en officiële veterinaire zorg werd ontzegd voor meerdere, vaak bloedende zweren op haar zij.
  • Honden, inclusief een die volgens medewerkers in Hotel for Dogs gebruikt werd en anderen die volgens medewerkers gebruikt werden in de aankomende film The Solutrean, werden ’s nachts buiten gelaten zonder manden of dekens, zelfs wanneer de temperatuur tot 6 graden Celsius daalde.
  • BAU vertelde de USDA dat een kangoeroe “terug was gekeerd” naar Texas, maar een manager gaf toe dat het dier was overleden op de faciliteit nadat het een gebroken kaak opliep en hij niet langer kon eten.
  • Verblijven die roofvogels hielden – inclusief een uil die volgens medewerkers werd gebruikt in Harry Potter films – waren bezaaid met uitwerpselen die minstens zes weken niet waren opgeruimd.
  • Tegen de tijd dat de ooggetuige BAU verliet, had de faciliteit blijkbaar ongeveer een maand geen dierenarts in dienst.

BAU-medewerkers vertelden PETA US – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn te gebruiken voor amusement” – ook dat ze dierenasiels, waar ze honden ophaalden, misleidde door te doen alsof ze de dieren wilde adopteren in plaats van onthullen dat ze in producties gebruikt zouden worden.

“Dieren gebruikt voor film en televisie zijn verwaarloosd, verhongerd en als wegwerpbare voorwerpen behandeld”, zegt PETA-woordvoerder Annemarijn van Osch. “PETA’s boodschap aan producers is dat ze geen idee hebben wat er buiten de set gebeurt – dus de enige manier om te verzekeren dat een productie humaan is, is door het diervrij te houden.”

Video van uitzendbare kwaliteit is op verzoek verkrijgbaar. Voor meer informatie, bekijk alstublieft PETA.nl.

 

#