Dieren op PETA-billboard: ‘Door ons te eten ben je in deze puinhoop beland’

Dieren op PETA-billboard: ‘Door ons te eten ben je in deze puinhoop beland’

Campagne tegen pandemie, vóór vegan komt naar Amsterdam

Amsterdam – Naar aanleiding van berichten dat de vleesconsumptie in Nederland in 2019 voor het tweede jaar op rij is gestegen – en te midden van een dodelijke pandemie die ontstaan is op een markt voor levende dieren – heeft PETA een billboard geplaatst in het centrum van Amsterdam om aan te geven dat het fokken en doden van dieren voor voedsel de bron is van een groot aantal dodelijke ziekten, waaronder COVID-19, vogelgriep, Mexicaanse griep, SARS en MERS. De campagne spoort mensen aan om hun veiligheid in acht te nemen door vegan te worden en dieren te laten leven.

Rudenko Photography
“Door vlees te eten van dieren die op overvolle, smerige veehouderijen zijn gefokt en in met bloed en slachtafval doordrenkte slachthuizen en op vleesmarkten zijn gedood, loopt de wereld het risico op een nieuwe pandemie”, zegt Mimi Bekhechi, PETA’s campagne-adviseur. “PETA roept iedereen op om levens van alle diersoorten te redden door vegan te worden.”
Aangenomen wordt dat het nieuwe coronavirus is ontstaan op een Chinese markt waar levende en dode dieren worden verkocht voor menselijke consumptie, varkensgriep begon op een intensieve veehouderij en andere influenzavirussen zijn herleid tot kippen. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention waarschuwt dat ongeveer 75% van de recent ontstane infectieziekten bij mensen hun oorsprong hebben in andere dieren.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te eten” – geeft aan dat onderzoekers van de Universiteit van Oxford bevestigen dat vegan eten de beste manier is om de planeet te helpen redden, en de Verenigde Naties hebben vleesproductie beschreven als “het meest urgente probleem ter wereld”.

Dieren in de voedingsindustrie worden gewoonlijk gehouden in vuile, overvolle omstandigheden, onderworpen aan pijnlijke verminkingen en voortijdig gedood in het slachthuis, waar verdoving vaak niet effectief is en een pijnlijke dood volgt.

Het billboard bevindt zich op het Museumplein. Foto’s van hoge resolutie zijn hier beschikbaar – vermeld bij gebruik alstublieft de naam Rudenko Photography.

PETA verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht. Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de organisatie op Facebook of Twitter.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#