Douglas verbiedt nertsenwimpers na gesprekken met PETA Duitsland

Voor onmiddellijke publicatie:

6 augustus 2020

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 7923 6244; [email protected]

Douglas verbiedt nertsenwimpers na gesprekken met PETA Duitsland

Detailhandelaar komt in actie om te voorkomen dat gevoelige nertsen worden gekooid, gedood en gevild

Amsterdam – Na gesprekken met PETA Duitsland heeft de internationale parfumerieketen Douglas, die winkels heeft in Nederland, bevestigd dat het bedrijf wimpers van nertsenbont in de ban doet en toegezegd om alleen nog valse wimpers te verkopen die geschikt zijn voor vegans.

“Douglas heeft besloten om valse wimpers van nertsenbont … per direct te verwijderen uit het assortiment”, zegt Tina Müller, directeur van Douglas. “Wij … bieden onze klanten een breed scala aan kunstwimpers die zijn gemaakt van synthetische, niet-dierlijke materialen.”

“Wat wreedheid betreft is er geen verschil tussen nertsenwimpers en een bontjas”, zegt Mimi Bekhechi, campagne-adviseur van PETA. “PETA dringt er bij andere detailhandelaren op aan om het medelevende voorbeeld van Douglas te volgen en te weigeren om een industrie te steunen die nertsen kwelt voor schoonheid.”

Bont dat wordt gebruikt voor valse wimpers is afkomstig van pelsdierhouderijen waar gestreste nertsen panisch ijsberen en eindeloos rondjes draaien in krappe draadkooien. Velen hebben infecties of gebroken of misvormde poten. Nertsen zijn gevoelige, intelligente dieren die enorm lijden in gevangenschap. Sommigen verminken zichzelf zelfs als gevolg van de intensieve opsluiting en knagen aan hun eigen poten of staart. Aan het einde van hun miserabele leven worden ze gedood op de goedkoopste manier die voorhanden is, zoals door hun nek te breken of door middel van vergiftiging, genitale elektrocutie of vergassing.

Douglas werd voorgegaan door Sephora, Velour, Tarte, Too Faced en Urban Decay met hun stellingname tegen nertsenwimpers.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te dragen” – zet zich af tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin mensen superieur worden geacht. Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#