Dringend advies: Coronavirus en gezelschapsdieren

Voor onmiddellijke publicatie:

26 maart 2020

Contactgegevens:
Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

DRINGEND ADVIES: CORONAVIRUS EN GEZELSCHAPSDIEREN

PETA biedt tips voor de verzorging van katten en honden tijdens covid-19-quarantaines

Amsterdam – Hoewel experts van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention en elders het erover eens zijn dat katten en honden geen risico lopen om covid-19 te krijgen of het op mensen over te dragen, biedt PETA informatie over de beste manieren om gezelschapsdieren en hun verzorgers veilig en gezond te houden tijdens deze ongekende uitbraak. Wilt u alstublieft de volgende informatie met uw publiek delen? Dit zou een leven kunnen redden.

  • Doe nooit gezichtsmaskers bij dieren op, omdat deze ademhalingsmoeilijkheden kunnen veroorzaken.
  • Laat dieren gewoon vrij door uw huis rondlopen – sluit ze niet op in een kooi of bench.
  • Als een geïnfecteerd persoon een hond aanhaalt en het coronavirus achterlaat op de vacht van het dier, is dat niet anders dan als het virus wordt achtergelaten op een deurknop, een leuning, een mensenhand of een ander oppervlak dat een geïnfecteerd persoon heeft aangeraakt. PETA roept verzorgers op om zichzelf en hun gezelschapsdieren te beschermen door voorzorgsmaatregelen te nemen: als u iemands hand niet schudt, zou diegene ook uw hond of kat niet moeten aanhalen.
  • Hamster niet – dit kan leiden tot tekorten voor anderen – maar plan vooruit en zorg ervoor dat u voldoende voedsel en medicijnen heeft voor uw gezelschapsdieren (een voorraad van ongeveer twee tot drie weken).
  • Help buren die mogelijk niet in staat zijn om voor hun gezelschapsdieren te winkelen en doneer voedsel voor gezelschapsdieren aan voedselbanken.

“Onze honden en katten rekenen erop dat wij het hele jaar door voor hen zorgen, en vooral in tijden van crisis”, zegt PETA-woordvoerder Mimi Bekhechi. “PETA vraagt iedereen ervoor te zorgen dat hun dieren nog steeds gezond voedsel, voldoende beweging en veel liefde krijgen.”

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht. Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

 

#