Een geschenk voor de koninklijke baby: een wolvrij vestje van PETA UK

Voor onmiddellijke publicatie:

7 mei 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

EEN GESCHENK VOOR DE KONINKLIJKE BABY: EEN WOLVRIJ VESTJE VAN PETA UK

Kersverse royal zal het lekker warm hebben in vegan, diervriendelijke stijl

Amsterdam – Terwijl de hertog en hertogin van Sussex de geboorte van hun eerste kind vieren, hoopt PETA UK de baby op warme en knusse wijze welkom te heten: met een wolvrij vestje van katoen en bamboe van Bramble Crafts.

Een foto van het geschenk van PETA UK is hier beschikbaar.

“Een wolvrij vest is net zo zacht en warm voor een baby als dat het vriendelijk is voor schapen”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “We hopen dat het geschenk van PETA UK aan de hertog en hertogin van Sussex ouders over de hele wereld zal inspireren om hun kindjes op medelevende, diervriendelijke wijze te kleden.”

Sinds 2014 heeft PETA 11 onthullende reportages over 99 schapenscheerfaciliteiten op vier continenten uitgebracht, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, en telkens werd stelselmatige mishandeling onthuld. De meest recente reportages – opgenomen op schapenhouderijen in Australië, ’s werelds grootste exporteur van wol – tonen aan dat werknemers zachtaardige schapen sloegen, hen verminkten en hun de keel doorsneden terwijl ze nog volledig bij bewustzijn waren. Een doodsbang schaap schopte nog bijna een minuut lang nadat de bedrijfsleider haar de keel doorsneed en hij zei dat sommigen wel “een paar minuten” blijven bewegen.

De wolindustrie brengt ook schade toe aan het milieu: mest afkomstig van dieren in de veeteelt heeft aanzienlijk bijgedragen aan de toename van broeikasgassen in de atmosfeer, grootschalige begrazing heeft geleid tot een verandering in vegetatie en bodemerosie, en uitwerpselen en chemische schapen-‘dip’ (gebruikt om parasieten bij schapen te bestrijden) vervuilt lokale waterwegen.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te dragen” – verzet zich tegen het speciesisme, het wereldbeeld waarin de mens superieur is aan andere soorten. PETA roept momenteel modegigant Boohoo op om zijn oorspronkelijke besluit om wol uit al zijn merken en collecties te verbieden na te komen.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#