EERSTE ACTIVISMESPEL OP DE NINTENDO SWITCH IS  ‘KITTEN SQUAD’ VAN PETA US

Voor onmiddellijke publicatie:

5 juni 2018

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

EERSTE ACTIVISMESPEL OP DE NINTENDO SWITCH IS  ‘KITTEN SQUAD’ VAN PETA US

In het razendsnelle spel – nu verkrijgbaar in Europa – kunnen spelers dierenmishandelaars neerschieten met wapens die bollen garen en wortels afvuren

Amsterdam – Eerder deze maand bracht Nintendo het actie-avonturenspel Kitten Squad van PETA US uit voor de Switch. Het is een van de eerste gratis te spelen spellen en het eerste activismespel ooit op het platform. Sinds de release op 10 mei is Kitten Squad het op een na meest gedownloade gratis spel op de Switch in de VS. Het spel is nu ook beschikbaar in Europa en kan hier worden gedownload.

In Kitten Squad redt een eliteteam van kittens met behulp van wapens die bollen garen en wortels afvuren babyolifanten die in gevangenschap zijn geboren, koeien die opgesloten zitten op melkveebedrijven en orka’s die in SeaLand Marine Park tot slaaf zijn gemaakt van dierenmishandelende robotaanvallers. Spelers verdienen munten in de vorm van een kat die kunnen worden ingewisseld om de kittens met een zonnebril, een kroon of PETA-kledij aan te kleden. Spelers kunnen zelfs spelen als hun eigen kat.

“In Kitten Squad bevrijden spelers mishandelde dieren en leren ze hoe ze dieren in de echte wereld kunnen helpen, bijvoorbeeld door vegan te worden en het circus te vermijden”, zegt vicepresident marketing van PETA US, Joel Bartlett. “We zijn blij dat Kitten Squad nu beschikbaar is als een gratis te spelen spel op de Nintendo Switch, waar het zeker een groot aantal medelevende spelers zal bereiken die graag opkomen voor gerechtigheid.”

Kitten Squad is gemaakt door ontwerper Luc Bernard – bekend van Mecho Wars en Pocket God vs Desert Ashes – in samenwerking met PETA US en haar partner sagency. Het spel werd oorspronkelijk in 2015 uitgebracht op de PlayStation 4 en is al meer dan een miljoen keer gedownload op dat platform. De missies zijn geïnspireerd op echte reportages die dierenmishandeling blootlegden, waaronder het uitbuiten van babyolifanten door circus Ringling Bros, het herhaaldelijk wegnemen van de kalfjes van moederkoeien op melkveebedrijven en het slaan van schapen op schaapscheerbedrijven, zoals vastgelegd op bedrijven in Australië, de VS en Argentinië.

PETA US – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – heeft talloze online games gecreëerd, waaronder parodieën op Pokémon en Super Mario Bros, evenals I, Calf, een nieuwe virtuele realiteit-ervaring die kijkers laat zien hoe het is om een koe te zijn die op een melkveebedrijf is geboren.

Ga voor meer informatie over dierenleed naar PETA.nl.

#