Erpse Vrouw Is Één Van De Finalisten In PETA’S ‘Meest Sexy Vegetariër’ Verkiezing

De demonstratie is ‚‚n van de honderden acties wereldwijd in PETA’s actiemaand om winkeliers ervan te weerhouden Australisch wol te gebruiken tot het verminken en exporteren van levende schapen stopt.

Voor onmiddellijke vrijgave:
18 maart 2005

Contactpersonen:
Jodi Ruckley +44 (0)20 7357 9229, toestel 234

Amsterdam ? Geblinddoekt en met posters waarop de tekst “Benetton sluit ogen voor dierenleed” staat, zullen leden van People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) zich verzamelen voor de winkel van Benetton op de Heiligeweg, om flyers uit te delen aan potenti‰le klanten. De flyers tonen de vreselijke mishandeling van lammeren en schapen in de Australische wolindustrie. De actie maakt deel uit van een intensieve internationale campagne om de winkelketen ervan te overtuigen dat ze moeten stoppen met de verkoop van kleding die Australische wol bevat, tot er een eind wordt gemaakt aan de gruwelijke behandeling genaamd ‘mulesing’ (levend villen) en het exporteren van levende schapen:

Datum: 19 maart 2005
Tijd: 12.00 ? 13.00 uur
Plaats: Heiligeweg 21- 25, Amsterdam 

‘Mulesing’ is een wrede verminking waarbij Australische boeren grote scharen gebruiken om lappen huid van het achterwerk van lammeren af te snijden zonder enig gebruik van pijnstillers. Dit wordt gedaan om op een snelle en goedkope manier te voorkomen dat maden zich in de huidplooien kunnen nestelen en zich een weg naar binnen kunnen eten, ofschoon er meer beschaafde en humane manieren zijn om deze aandoening te voorkomen. Zodra hun wol niet langer nodig is, worden miljoenen schapen op open schepen door weer en wind vervoerd naar het Midden-Oosten. Gedurende dit transport hebben zij nauwelijks genoeg ruimte om zich om te draaien of om comfortabel te kunnen liggen. Duizenden schapen sterven door ondervoeding, gebrek aan verzorging bij ziektes, ernstig letsel en vertrapping door andere dieren. Zieke schapen worden levend in ?gehaktmolens? gegooid, of overboord voor de haaien. De schapen die deze slopende reis hebben overleefd worden afgemaakt met het doorsnijden van hun keel, terwijl ze nog steeds volledig bij kennis zijn.

Nadat zij jarenlang de Australische overheid heeft gevraagd een eind te maken aan deze wreedheden, heeft PETA in oktober 2004 een internationale boycot aangekondigd tegen Australisch wol. PETA heeft al steun gekregen van gerenommeerde winkeliers zoals Abercrombie & Fitch in de Verenigde Staten en George en New Look in Groot-Brittanni‰. Benetton weigert echter te reageren op verzoeken van PETA.

“De ?united colours? van Benetton worden steeds roder”, aldus Jodi Ruckley, Campagne Co”rdinator van PETA Europe. “Als Benetton geen bloed van miljoenen schapen meer aan zijn handen wil hebben, moet het bedrijf weigeren om nog langer kleding te verkopen die van Australisch wol is gemaakt.”

PETA spoort klanten aan om Benetton te boycotten tot het bedrijf stopt met het gebruik van Australisch wol en bombardeert Benetton met wereldwijde reclamecampagnes en protesten zodat het publiek bewust wordt van Benettons goedkeuring van wreedheden. Ga voor meer informatie naar www.UnitedCrueltyOfBenetton.com of www.SaveTheSheep.com.

#