Fng Group Verbiedt Angora Na Onthulling Van Wreedheid

Voor directe publicatie:
2 maart 2015

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Belgische modegigant bevestigt dat ze geen producten van angorawol zal verkopen

Amsterdam – De Belgische modegigant FNG Group (eigenaar van modeconcepten Claudia Sträter, Fred&Ginger, Hilde&Co, CKS, Kiekeboe, Van Hassels, Expresso en Baker Bridge) heeft aan PETA Nederland bevestigd dat ze een beleid hebben aangenomen tegen het gebruik van angorawol in toekomstige collecties. Dit volgde na een onthulling van PETA– van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor kleding” – waarin te zien is hoe sommige konijnen het uitschreeuwen van de pijn als de vacht uit hun lichaam wordt gerukt, terwijl anderen worden geknipt of geschoren en door de scherpe gereedschappen steevast gewond raken in hun wanhopige strijd om te ontsnappen. Daarnaast veroordeelt de angora-industrie deze intelligente en sociale dieren tot jarenlang isolement in kleine, smerige draadgazen kooien.

“Wij kunnen bij deze bevestigen dat CKS geen gebruik maakt van angorawol”, schreef het bedrijf in een e-mail aan PETA. “Sterker nog kunnen we u meegeven dat geen enkel van onze brands (Fred & Ginger, Hilde&Co, Kiekeboe, Van Hassels, Claudia Sträter, Expresso, Baker Bridge) angorawol gebruikt.”

“Door een permanent verbod op het gebruik van het angorawol te hebben ingesteld, heeft de FNG Group de juiste beslissing genomen voor dieren en de consumenten die om hen geven”, zegt PETA oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept Benetton en alle andere retailers – die door blijven gaan met het verkopen van de vacht die uit de huid van konijnen gerukt wordt om snel het voorbeeld van de FNG Groep te volgen voordat ze het respect van nog meer consumenten – of het geld van consumenten – verliezen.

De FNG Group sluit zich aan bij een groeiende lijst van bedrijven – waaronder Inditex (waar Zara en Bershka aan toebehoren), Lacoste en SuperTrash – die weigeren om angora te verkopen. Op dit moment is Benetton het doelwit van PETA door middel van een online petitie om hen te verzoeken te stoppen met de verkoop van dit wrede product.

Ga naar PETA.nl voor meer informatie over angora.