Foto’s: Gigantische ‘Karl Lagerfeld’ gekleed als magere hein crasht Fendi jubileum feest

Voor directe publicatie:

7 juli 2016

Contact:

Yvonne Lemmen 0900-235 7382; [email protected]

PETA UK spoort de designer aan om zich aan te sluiten bij andere luxe merken en bont te dumpen

Amsterdam – In navolging op zijn debuut voor de Fendi Flagship winkel eerder vandaag, dook een als Karl Lagerfeld verklede PETA supporter in een Magere Hein kostuum en een bord met daarop de woorden: “Bont is de dood”, op bij Fendi’s 90-jarige Haute Fourrure modeshow in Rome om te protesteren tegen de liefdesverhouding die het modehuis heeft met bont. De demonstrant hield ook een “bloederige witte kat” vast om de hypocrisie te illustreren van de designer, wie al meer dan 50 jaar de creatief directeur is en zijn geliefde kat, Choupette, verwent, terwijl het modehuis kleding ontwerpt met de vacht van andere dieren die gestorven zijn in doodsangst.

Foto’s van het protest zijn hier, hier en hier verkrijgbaar. Een video is hier verkrijgbaar.

“Karl Lagerfeld is de Magere Hein van de mode doorgewelddadige doodvonnissen uit te delen aan een ontelbaar aantal dieren – en dat alleen maar voor ordinair, vulgair bont”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA roept Lagerfeld op om zich aan te sluiten bij Armani, Ralph Lauren en Calvin Klein en bont te dumpen – en vraagt medelevende winkelaars Fendi uit hun kledingkasten te verbannen totdat hij dit doet.”

PETA – wiens motto behelst dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – stelt dat meer dan 85 procent van het bont dat vandaag de dag verkocht wordt van faciliteiten afkomstig is waar nertsen, vossen en andere dieren hun hele leven worden opgesloten in kooien in stinkende schuren voordat ze uiteindelijk worden gevild, soms terwijl ze nog in leven zijn. Vele onderzoeken op bontfokkerijen in vele landen hebben wrede, vieze omstandigheden en extreem dierenleed vastgelegd, inclusief dieren met missende ledenmaten, etterende en onbehandelde open wonden en extreme psychologische stress. Ooggetuigen hebben ook jonge dieren gezien die in kooien werden gehouden met de rottende lijken van hun moeders.

Veel top modeontwerpers – inclusief Giorgio Armani, Calvin Klein, Stella McCartney, Ralph Lauren, Vivienne Westwood en Tommy Hilfiger – zijn volledig bontvrij gegaan.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#