Foto’S: Kudde PETA ‘Ganzen’ Protesteren Tegen Foie Gras Voor Het Parlement In Straatsburg

Voor onmiddellijke publicatie:

23 juli 2015

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Gevederde demonstranten leveren een petitie in met meer dan 44.000 handtekeningen met het verzoek dat dit wrede gerecht voor altijd verboden wordt in alle restaurants van het Europees Parlement

Foto’s zijn hier, hier en hier beschikbaar.

Amsterdam – Vijf PETA-aanhangers in zakenpakken en eendenmaskers – en actetassen versierd met de vlaggen van Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Nederland en België –op woensdag een petitie in met 44.000 handtekeningen om het Europees Parlement te verzoeken het serveren van foie gras in alle Parlementsgebouwen te verbieden.

Het Parlement in Straatsburg is een van de gebouwen van het Europees Parlement waar nog steeds foie gras geserveerd wordt, een gerecht dat wordt geproduceerd door het dwangvoederen en opzettelijk ziek maken van eenden en ganzen. PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn er niet om op te eten” – heeft zich aangesloten bij 36 parlementariërs om President Schulz te verzoeken foie gras te verbieden vanwege de wreedheid die inherent is aan deze industrie. 

“Meelevende mensen overal in de wereld zijn tegen het dwangvoederen en ziek maken van vogels voor foie gras, maar Straatsburg en andere Parlementsgebouwen weigeren om te stoppen met het serveren van dit verachtelijke gerecht”, zegt Tim Zijlstra, woordvoerder van PETA Nederland. “PETA roept het Europese Parlement op om te luisteren naar haar leden en foie gras voorgoed te verbieden in haar restaurants.”

Tijdens de productie van foie gras worden meerdere keren per dag grote hoeveelheden graan en vet in de magen van vogels gepompt door middel van pijpen die via hun nek naar beneden worden geramd. Hun opgezwollen levers drukken tegen hun longen en maken het moeilijk om normaal te kunnen ademen en zorgen ervoor dat ze constant hijgen. Deze wrede behandeling is onder andere illegaal in landen zoals Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Italië, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.