Foto’S: Nederland Sluit Zich Aan Bij Wereldwijd Protest Om The Kooples Te Verzoeken Het Uit ‘Te Maken Met’ Bont En Angora

Voor directe publicatie:

29 oktober 2015

 

Contact:

PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

 

PETA-demonstranten belichten wreedheden tegen konijnen en vossen op internationale actiedag

 

Amsterdam – PETA-demonstranten bezochten vandaag The Kooples winkel in Amsterdam en sloten zich aan bij een demonstratie die overal in de wereld plaatsvond om de Franse retailer te verzoeken om “het uit te maken” met bont- en angoraproducten. Andere demonstraties vonden plaats voor The Kooples winkels in Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, de VS en Denemarken.

Foto’s van de demonstraties kunt u hier, hier en hier terug vinden. 

 

“Het is beschamend dat een merk dat liefde hoog in het vaandel heeft staan om de vacht te verkopen die uit de gevoelige huid van dieren werd getrokken of van hun lijf werd getrokken”, zegt PETA-woordvoerder Tim Zijlstra. “PETA verzoekt The Kooples over met haar hart te spreken en het voorgoed uit te maken met wrede angora en bontproducten.”

 

Recente onderzoeken van PETA hebben onthuld hoe medewerkers op angorafokkerijen konijnen vastbinden, het vacht uit hun huid trekken en bloederige wonden achter laten terwijl de dieren het van de pijn uitschreeuwen. Konijnen en andere dieren die gedood worden voor hun bont worden opgesloten in kleine, vieze hokken en worden geëlektrocuteerd of vergast of hun nek wordt doorgesneden voordat ze gevild worden. Deze video die ingesproken is door Paloma Faith onthult het leven van dieren op pelsdierfokkerijen overal in Europa en de rest van de wereld – zelfs in landen die beweren dat ze hoge welzijnsstandaarden handhaven. Dieren die worden gevangen in het wild zoals vossen kunnen lijden aan bloedverlies, uitdroging en lopen de kans om aangevallen te worden door roofdieren. Ze kunnen vast komen te zitten in stalen vallen die hun benen tot op het bot vastgrijpen voordat ze uiteindelijk verstikt of dood geknuppeld worden wanneer de jager terug komt.

 

PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – roept The Kooples op zich aan te sluiten bij Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Inditex en de vele andere ontwerpers en retailers die bont en angora uit de schappen hebben gehaald en een permanent verbod hebben ingevoerd.

 

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.