FOTO’S: PAMELA ANDERSON BEZORGT KLEURBOEKEN EN VEGANISTISCHE MUTSEN EN HANDSCHOENEN AAN VLUCHTELINGEN

Voor onmiddellijke publicatie:

25 januari 2017

Contact:

Yvonne Lemmen 0900-235 7382; [email protected]

FOTO’S: PAMELA ANDERSON BEZORGT KLEURBOEKEN EN VEGANISTISCHE MUTSEN EN HANDSCHOENEN AAN VLUCHTELINGEN

Icoon reist met PETA UK naar vluchtelingenkamp in Frankrijk

Amsterdam – PETA UK heeft vandaag een speciale ambassadeur meegenomen naar het vluchtelingenkamp in Duinkerken: Pamela Anderson, wie warme veganistische mutsen, handschoenen, honderden kleurboeken met dierenthema en kleurpotloden met zich mee bracht naar kinderen die gedwongen werden om hun thuisland te ontvluchten.

De drietalige educatieve activiteitenboeken (in Arabisch, Farsi en Frans of Engels) zitten vol met foto’s, kindvriendelijke feiten over dieren, quizzen en andere activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen hun taalvaardigheden zowel als hun kennis over andere levende dieren kunnen verbeteren op een leuke manier. PETA UK heeft honderden van deze kleurboeken gedoneerd aan vluchtelingencentra in de UK en Frankrijk en heeft deze ook als download ter beschikking gesteld op hun website.

paela anderson peta vluchtelingen

Foto’s zijn hier, hier en hier verkrijgbaar.

“Als een moeder en tijdenlange dierenactivist heeft Pamela Anderson een groot hart voor diegenen in nood”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Ze wilde graag de veganistische mutsen en handschoenen en de educatieve activiteitenboeken bezorgen zodat deze kinderen, die zo veel hebben verloren, een beetje warmte en comfort krijgen.”

PETA UK – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te mishandelen op welke manier dan ook” – benoemde Anderson als 2016 Persoon van het Jaar voor haar moeite om veganistisch eten aan te moedigen, voor haar oppositie tegen circussen die dieren gebruiken en voor het uitspreken tegen bont, naast vele andere acties voor dieren.

Voor meer informatie, bezoek dan PETA.nl.

 

#