Foto’S: ‘S Werelds Grootste Kledingketen Doneert Bijna €800.000 In Kleding Aan PETA Us-Gepromoot Programma

Voor onmiddelijke publicatie:
6 maart 2015

Contact:
Stichting PETA Nederland; 0900 235 7382; [email protected]

Life USA geeft truien en jassen van Inditex weg na angoravrije belofte

Amsterdam – ’s Werelds grootste kledingketen, Inditex, schreef geschiedenis toen ze besloten om niet alleen voor altijd angorawol te verbannen, maar ook door hun resterende voorraad van 20.000 gloednieuwe angorawollen kleding, geproduceerd in voorgaande seizoenen, te doneren aan mensen in nood. Deze week is Life for Relief and Development (Life USA), begonnen met het verdelen van de truien en jassen (met een winkelwaarde van ongeveer €800.000) onder een deel van de 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon.

Foto’s van de distributie zijn hier beschikbaar, en meer zijn beschikbaar bij AFP.

Het uitdelen vond plaats in de dorpen rond de Libanese stad Tripoli, in de Bekavallei en in de vluchtelingenkampen van Majdal Anjar, Mar Elias, Sawiri en al-Marj.

De ongeëvenaarde stap van Inditex kwam na besprekingen met PETA US – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor kleding” – en in het kielzog van een onderzoek van PETA Azië, waarin te zien is hoe sommige konijnen het uitschreeuwen van de pijn als de vacht uit hun lichaam wordt gerukt, terwijl anderen worden geknipt of geschoren en door de scherpe gereedschappen steevast gewond raken in hun wanhopige strijd om te ontsnappen.

“PETA US kan de konijnen die werden gedood nadat de vacht van hun lichaam werd afgerukt, niet terugbrengen. Maar het is goed om te zien dat het nog steeds degenen kan helpen die minder bedeeld zijn”, zegt PETA oprichter Ingrid E. Newkirk. “Inditex’s gift is een stap in de goede richting om van de wereld een vriendelijkere plek te maken voor de vluchtelingen – en de konijnen – die allen enorm hebben geleden.”

“Met 3,8 miljoen ontheemden uit het door oorlog verscheurde Syrië, hebben PETA US en Inditex zowel dieren geholpen als mensen die het meest in nood zijn”, zegt Life for Relief and Development’s chief operating officer, Mohammed Alomari. “Als je alles hebt verloren, maakt iets eenvoudigs als een nieuwe, schone en warme jas een wereld van verschil.”

Inditex, dat gevestigd is in Spanje, bezit onder anderen de merken Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti en Bershka. Het bedrijf maakt deel uit van een groeiende lijst van meer dan 70 topmerken en retailers – waaronder C&A, HEMA, Gaastra, SuperTrash, French Connection, ASOS, Calvin Klein, Stella McCartney en Tommy Hilfiger – die angorawol definitief hebben verbannen als gevolg van een onderzoek van PETA Azië.

Ga naar PETA.nl voor meer informatie over angora.