Foto’s: topless model in ‘dode struisvogel’ jurk leidt PETA- protest tegen gebruik van exotische huiden door Hermès

Voor directe publicatie:

11 mei 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

 

Nieuw onderzoek onthult hoe jonge struisvogels worden geëlektrocuteerd, geslagen, gedood, geplukt en gevild voor tassen van Hermès en Prada

Amsterdam – Een “bloedend” topless model draagt een gruwelijke versie van Björk’s iconische zwanenjurk. Ze is gedrapeerd met een struisvogel “lijk” en houdt een bord in de vorm van een handtas vast terwijl ze PETA’s demonstratie leidt tegen het gebruik van exotische huiden als modeaccessoires voor de Hermès winkel in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Foto’s van de demonstratie zijn hier, hier en hier verkrijgbaar.

De actie komt vlak na dat PETA US de allereerste onthulling vrijgaf van de uiterst geheimzinnige commerciële struisvogelslachtindustrie waarin jonge struisvogels worden gehouden in kale stoffige voederplaatsen voordat ze naar slachthuizen worden vervoerd.

De 1-jarige vogels worden vervolgens ondersteboven in een verdovingsmachine gehangen voordat hun keel wordt doorgesneden en hun veren uit hun lijf worden getrokken – dit creëert de bobbelige textuur ofwel de “kippenvel” textuur die gebruikt wordt in Birkin en Prada tassen en andere “luxe” producten.

“Iedereen die een bobbelige Birkin of Prada tas koopt is verantwoordelijk voor het elektrocuteren, slachten, plukken en villen van slimme, gevoelige en nieuwsgierige jonge struisvogels”, zegt PETA’s woordvoerder Yvonne Lemmen. “Met de beschikbaarheid van zo veel wreedheidvrije, stijlvolle accessoires van uitstekende kwaliteit, roept PETA alle winkelaars op om dierenhuiden links te laten liggen en veganistisch te winkelen.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren niet van ons zijn om te dragen” – roept Hermès, Prada en alle andere retailers op om struisvogelhuiden en andere exotische huiden te dumpen.

Voor meer informatie, ga naar PETA.nl.

#