Foto’s: vrouw uit Heiloo in ‘dode struisvogel’ protesteert tegen gebruik van exotische huiden in modewereld

Voor directe publicatie:

11 mei 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Nieuw onderzoek van PETA onthuld hoe jonge struisvogels geëlektrocuteerd, geslagen, gedood, geplukt en gevild worden voor tassen van Hermès en Prada

Amsterdam – Met een groot en apart uithangbord dat leek op een struisvogelhandtas, nam de 39-jarige Lisette Zomerdijk vandaag deel aan een demonstratie van PETA. Lisette stond voor een modezaak van Hermès in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat om zich uit te spreken tegen het gebruik van exotische huiden voor modeaccessoires.

Foto’s van het evenement ziet u hier, hier en hier.

De actie volgt  PETA’s openbaring van de eerste onthullingen ooit van de zeer geheimzinnige commerciële struisvogelslachtindustrie, waar jonge struisvogels worden gehouden op smerige, kale weidegronden tot ze worden vervoerd naar slachthuizen. De één jaar oude vogels worden vervolgens ondersteboven gehangen in een verdovingsmachine, voordat hun keel doorgesneden wordt en de veren van hun huid geplukt worden – wat de hobbelige of ‘kippenvel’ textuur van het leer veroorzaakt en gebruikt wordt in tassen van Birkin, Prada en andere ‘luxe’ artikelen.

“Iedereen die een oneffen bobbelige Birkin tas of pokdalige Prada koopt is verantwoordelijk voor het elektrocuteren, afslachten, plukken en villen van een slimme, gevoelige en nieuwsgierige jonge struisvogel”, zegt Lisette. “Met zoveel kwalitatief goede en stijlvolle diervriendelijke accessoires beschikbaar, vragen we consumenten om geen dierlijke producten meer aan te schaffen en veganistisch te shoppen.”

Lisette en PETA – wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren niet van ons zijn om te dragen” – roept Hermès, Prada en alle andere retailers op om struisvogelhuiden en andere exotische huiden te dumpen.

Voor meer informatie, ga naar PETA.nl.

#