French Connection Ook Gestopt Met Verkoop Van Angora Na PETA-Campagne

Voor directe publicatie:
16 oktober 2014

Contact:
Stichting PETA Nederland; 0900 235 7382; [email protected]

Modegigant stopt gebruik angora nadat tienduizenden mensen contact opnamen met de directeur om zich uit te spreken voor konijnen, enkele dagen nadat het Nederlandse merk SuperTrash aankondigde de verkoop te stoppen

Amsterdam – Na de ontvangst van duizenden e-mails van aanhangers van PETA en haar internationale zusterorganisaties, die verontwaardigd waren dat French Connection de verkoop van angorawol voortzette, werd vandaag op de website van het bedrijf bevestigd dat het in Groot-Brittannië gevestigde internationale modemerk eindelijk beloofd heeft angora te bannen.

 “We zijn verheugd dat French Connection geluisterd heeft naar haar klanten en zich aangesloten heeft bij wereldwijde retailers zoals ASOS, Calvin Klein, AllSaints, Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Mango en Nederlandse mode retailers zoals SuperTrash, WE Fashion, C&A, HEMA en Gaastra door een permanent verbod op het gebruik van het verachtelijke angorawol te hebben ingesteld”, zegt PETA Nederland oprichter Ingrid E. Newkirk. “Het winkelend publiek weet nu dat als er in het etiket ‘angora’ staat dit betekent dat bij weerloze konijnen de vacht uit hun lijf getrokken wordt of ze in de lucht opgehangen worden terwijl de scherpe scheermessen in hun lijf snijden. Iedere wrede ontwerper die dit product van gemartelde konijnen nog steeds gebruikt kan verwachten de omzet te zien kelderen en klantennaar de uitgang te zien rennen.”

Het onderzoek van PETA Azië – met nooit eerder vertoond videomateriaal – laat zien dat konijnen bij wie de vacht wordt geknipt of geschoren ook intens lijden tijdens het knipproces. Hun voor- en achterpoten worden strak aan elkaar gebonden zodat ze over een bord uitgerekt kunnen worden – een angstaanjagende ervaring voor ieder prooidier. Konijnen hebben een hele dunne huid, en de scherpe gereedschappen om mee te knippen of scheren verwonden de konijnen onvermijdelijk terwijl ze wanhopig proberen te ontsnappen. Bij duizenden konijnen op angorafokkerijen wordt de vacht met de volle hand uit hun huid gerukt. Of angora nu geschoren of geplukt is, de angorawolindustrie veroordeelt deze intelligente dieren daarnaast tot jarenlange isolatie in kleine, vieze kooien met draadstalen ondergrond die in hun gevoelige voeten snijdt en ervoor zorgen dat ze hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen, geen bewegingsruimte hebben en niet met anderen konijnen kunnen omgaan.

Bezoek alstublieft PETA.nl voor meer informatie.