Gillian Anderson Legt Dierenleed Bloot In Eu-Voorstel Dierproeven

Amsterdam ? In The X-Files speelt Gillian Anderson de rol van wetenschapper Scully en ontdekt bizarre overheidsprogramma’s en wetenschappelijke proeven die volkomen verkeerd aflopen. De Emmy Award-winnende actrice helpt nu PETA om een levensechte ‘samenzwering’ aan het licht te brengen. Sommige Europarlementari‰rs willen namelijk de tijd terugdraaien voor de bescherming die dieren in laboratoria nu nog hebben.
 
Op 4 en 5 mei debatteert en stemt het Europees Parlement over een wetsvoorstel dat kan leiden tot verslechtering van de dierenwelzijnsnormen in Europese laboratoria. Gillian Anderson staat al jarenlang op de bres voor dieren en schreef alle Europarlementari‰rs een brief namens PETA. Hierin verzoekt zij hen om zodanig te stemmen dat de Richtlijn bevordert dat dierproeven worden vervangen door de vele effectieve alternatieve methoden en dat de Richtlijn het verbiedt om dieren langdurig en ernstig leed toe te brengen. Ieder jaar worden ongeveer 12 miljoen dieren gebruikt en gedood in Europese laboratoria.

Hier vindt u een kopie van Gillian Anderson?s brief aan de Europarlementari‰rs. Ga voor meer informatie alstublieft naar PETA.nl.