Goed nieuws voor konijnen: American Vintage verbiedt angora

Goed nieuws voor konijnen: American Vintage verbiedt angora

Na een langdurende PETA-campagne stopt het Franse merk met de verkoop van het wreed verkregen materiaal

Amsterdam – Na bijna twee jaar druk van PETA en haar internationale zusterorganisaties heeft het Franse modelabel American Vintage – dat meer dan 1500 verkooppunten in tien landen heeft – toegezegd om het gebruik van angora in alle toekomstige collecties te verbieden.

PETA heeft angorabedrijven in China ontmaskerd die beweren dierenwelzijnsgaranties te bieden aan bedrijven als American Vintage. De onderzoekers ontdekten dat konijnen hun leven in smerige kooien doorbrengen, zonder verrijking of diergeneeskundige zorg. Ze worden er alleen uit gelaten om met geweld te worden geplukt, waarbij ze het uitschreeuwen van de pijn en doodsangst, terwijl ze worden vastgebonden en vastgehouden op een werkoppervlak en hun zachte haar met handenvol tegelijk wordt uitgerukt, waardoor hun tere huid soms scheurt. Na een kort, ellendig leven worden de dieren uiteindelijk met geweld gedood in het slachthuis.

PETA – wiens motto deels luidt: “Dieren zijn niet van ons om te dragen” – en haar internationale zusterorganisaties hebben tientallen protesten georganiseerd voor de winkels van het merk, waaronder een internationale actiedag in 2020. Op die dag werd het bedrijf ook overspoeld met berichten van meer dan 320.000 aanhangers van de groep en haar internationale zusterorganisaties en kreeg het duizenden verontwaardigde reacties op sociale media.

American Vintage sluit zich aan bij een lange lijst van meer dan 400 merken en retailers, waaronder H&M, Mango, Gucci, The Kooples, Calvin Klein en Lacoste, die hebben toegezegd om geen angora meer te verkopen nadat ze op de hoogte zijn gebracht van PETA’s onthullingen.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de groep op FacebookTwitter of YouTube.

Contactgegevens:
Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#