Grote anti-gifstoffen fabrikanten onder vuur door zieke, ondervoede, verwaarloosde paarden

Voor directe publicatie:

6 oktober 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

 

PETA verzoekt Indiaas Ministerie van Milieu om wrede vee-industrie- achtige paardenfaciliteiten plat te leggen

Amsterdam – Een serie inspecties, uitgevoerd door experts van organisaties waaronder PETA India, die werden goedgekeurd door de Animal Welfare Board of India, hebben wijdvertakte mishandeling en verwaarlozing vastgelegd van duizenden paardachtigen in India die worden gebruikt als levende fabrieken om antigifstoffen en tegengif te produceren die wereldwijd geëxporteerd worden.

PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor experimenten of te mishandelen op welke manier dan ook” – verzoekt het Ministerie van Milieu, Bossen en Klimaatsverandering om de paarden mishandelende faciliteiten te sluiten.

Videomateriaal kan hier worden bekeken en foto’s kunnen hier worden gedownload.

“In faciliteiten kriskras door India worden doodsbange, kreupele en ondervoede paardachtigen lijdend achtergelaten zonder fatsoenlijke veterinaire verzorging terwijl ze gebruikt worden als bloedzakken voor ontwikkelaars van antigifstoffen en tegengifstoffen”, zegt PETA Nederland woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA verzoekt de autoriteiten om deze mishandelende en ellendige bedrijven te sluiten en moderne diervrije methoden voor het produceren van deze producten aan te moedigen.”

Dierenartsen en experts onderzochten tien grote faciliteiten in heel India. Bij het merendeel van de faciliteiten bleek uit de administratie dat er meerdere keren per maand bloed werd afgenomen bij veel van de dieren, endat er meer bloed werd afgenomen dan is toegestaan door het Committee for the Purpose of Control and Supervision of Experiments on Animals.

Onderzoekers namen waar dat veel dieren leden aan ondervoeding, slechte tandverzorging, slokdarmziektes, pijnlijke aandoeningen aan hun benen en ernstige artritis die hen bezorgde met abnormale tred of kreupelheid. Bloedarmoede, geïnfecteerde hoeven, oogafwijkingen en huidziektes zoals ringworm werden doorgaans vast gelegd.

Paardachtigen werden daarnaast gedwongen om in hun eigen uitwerpselen te staan in overbevolkte, vieze schuren. Ernstig zieke dieren stonden tussen de gezonde, wat ervoor zorgt dat de laatste categorie het risico loopt om overdraagbare ziektes zoals builenpest, paardengriep en het paardenherpesvirus op te lopen. Laboratoriumanalyses van bloedtesten die werden afgenomen bij de dieren wezen uit dat gemiddeld 36 procent leed aan minstens een variatie van bloedarmoede en dat 19 procent leed van een of andere vorm van infectie.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#