GROTE GEPLUKTE ‘GANS’ TEGEN DEELNEMERS KUSSENGEVECHT IN AMSTERDAM: DONS DOET PIJN!

Voor onmiddellijke publicatie:

1 april 2017

Contact:

Yvonne Lemmen 0900 235 7382; [email protected]

Er is niets warm en knus aan het uitrukken van veren uit levende vogels, zegt PETA

Amsterdam – Een groot kussengevecht op de Dam lijkt onschuldig genoeg, maar voor de eenden en ganzen die levend worden geplukt tot ze bloeden is een donzen kussenvulling allesbehalve leuk. Dat is waarom op International Pillow Fight Day een PETA-lid in een groot geplukte-ganskostuum meedeed aan de chaos, om deelnemers aan het kussengevecht ertoe over te halen dons te dumpen en veer-vrij te gaan.

“Met alle warme en knusse opties die er beschikbaar zijn, kunnen meelevende mensen gemakkelijk op kussens en onder dekbedden slapen die niet van mishandelde eenden en ganzen afkomen”, zegt Yvonne Lemmen van PETA.

Een recent PETA US exposé op ganzenfokkerijen in China, die 80 procent van het dons in de wereld levert, onthulde dat medewerkers ganzen op de grond vasthielden en hun veren uitrukten terwijl ze worstelden en schreeuwden. Vogels doorstaan deze marteling vaak meerdere malen voordat ze worden geslacht. Soms komt dons van eenden en ganzen die gedood zijn voor foie gras, waarbij vogels worden gedwangvoederd via buizen die hun keel in worden geramd net zolang totdat hun levers zijn uitgerekt tot pijnlijke proporties en ziek zijn gemaakt.

PETA moedigt mensen aan om naar moderne, veervrije alternatieven over te stappen. Deze zijn niet alleen wreedheidvrij en milieuvriendelijker maar ook nog van hoge kwaliteit, te gebruiken in de wasmachine en de droger en zijn bestand tegen mijten, vervelende geurtjes en bacteriën.

Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl. Foto’s zijn hierhierhier en hier verkrijgbaar.

#