Heineken Trekt Dieronvriendelijke Advertentie Terug

Amsterdam ? Een bos bloemen en een oprechte dankbetuiging van PETA Europa zijn onderweg naar het Amsterdamse hoofdkantoor van Heineken. De bierbrouwer trok een online-advertentie terug waarin de spot werd gedreven met de reputatie van Britten als overdreven dierenvrienden. “Wij Europeanen snappen jullie Britten niet”, beweert de advertentie, omdat Britten spelen en praten met hun honden en katten, en hen op banken en stoelen laten slapen. En dan eindigt de advertentie met “Volgens ons horen dieren aan een ketting of op het bord”.

 

PETA attendeerde Heineken erop dat de advertentie mogelijk miljoenen Britse  huisdierbezitters en vegetari‰rs tegen de borst stuit. Heineken reageerde snel en maakte bekend dat de advertentie werd teruggetrokken. In een brief aan PETA Europa schrijft Sean O’Neill, director Corporate Relations van de Heineken Group: “We geven toe ? dat sommige mensen het mogelijk ongepast vinden. Daarom hebben we sinds gisteren de advertentie van onze website verwijderd.”

 

“Drijf de spot met onze dwaze voetbalfans, ons stijve koningshuis of onze Britse gereserveerdheid als je wilt, maar kom niet aan onze dieren!” zegt PETA Europa director Robbie LeBlanc. “Heineken verdient een compliment voor het terugtrekken van deze kwetsende advertentie en voor de erkenning dat het niet grappig is om dieren te verwaarlozen en mishandelen.”

 

Ga voor meer informatie alstublieft naar PETA Europa?s website PETA.org.uk.