Henk Schiffmacher Zegt: “Ink, Not Mink” In Nieuwe Advertentie Van PETA Nederland

Voor directe publicatie:
12 november 2008

Contact:
Stichting PETA Nederland: 0900 – 235 7382; [email protected]

Amsterdam ? De wereldberoemde tattookunstenaar Henk Schiffmacher heeft veel vermaarde rockers getatoe‰erd, van Kurt Cobain en Robbie Williams tot de leden van de Foo Fighters en de Red Hot Chili Peppers. Maar er is ‚‚n ding wat hij niet op iemands huid kan aanzien: bont.

Om zijn mening over het voetlicht te brengen heeft Henk, inktpistool in de hand, besloten om te poseren voor de nieuwste PETA-poster in de “Ink, Not Mink” advertentieserie. De advertentie werd door de befaamde fotograaf Rick Arnold geschoten in Schiffmacher & Veldhoen Tattooing, de beroemde Amsterdamse studio van Tycho Veldhoen en Henk’s dochter Morrison.

Dit is niet de eerste keer dat Henk de wreedheid van bont aan de kaak stelt. Als undercoverfotograaf maakte hij ooit foto’s in een Nederlandse bontfokkerij. “Ik heb het slachten van zilvervossen gezien met elektroden, het vergassen van nertsen en tonnen vol karkassen.” zegt hij. “En dat is geen prettig gezicht.”

“We hopen dat Henk’s advertentie mensen eraan herinnert dat een tattoo weliswaar een beetje pijn kan doen, maar dat we er zelf voor kunnen kiezen om er eentje te nemen of niet”, zegt Robbie LeBlanc, directeur van PETA Europa. “Dieren die worden gemarteld en gedood voor hun huid en vacht hebben geen keus ? en het kost hen het leven.”

Beroemdheden die al eerder verschenen in de “Ink, Not Mink” advertentieserie van PETA zijn onder andere Franka Potente, Dennis Rodman, Tommy Lee en Ami James van Miami Ink.

Ga voor meer informatie en om de PETA-advertentie van Henk te bekijken naar PETA.nl. Een exemplaar in hogere resolutie kunt u gratis bij [email protected] opvragen.