Iconen Van De Cosmetische Chirurgie In De Eerste Nederlandse Antibontreclame Met Naakte Beroemdheden

Schoonheden laten zich bedekken met bodypaint om te protesteren tegen dierenleed

Voor onmiddellijke vrijgave:
10 februari 2005

Contactpersonen:
Sean Gifford +44 (0)20 7357 9229, toestel 226

Den Haag ? De aantrekkelijke Leopard Ladies zullen ‘gekleed’ in niets anders dan luipaardbeschilderingen en synthetische schaatsen, het winkelend publiek en toeristen begroeten op de openbare ijsbaan op ?T Spuiplein met de spandoek “Liever in onze blote kont, dan in bont.” Daarmee willen ze het bericht overbrengen dat alleen dieren bont moeten dragen.

Datum: vrijdag, 11 februari
Tijd: 12.00 uur precies
Plaats: ?T Spui, Den Haag

Waarom doet bont de PETA-luipaarden grommen? Dieren zitten vaak dagenlang met vreselijke pijn vast in vallen om vervolgens te lijden in de handen van stropers die hun borst intrappen of hun nek breken, alleen omwille van hun bontvacht. Bevers worden in onderwatervallen gevangen en worstelen verwoed voordat ze verdrinken. Dieren die in pelsdierfokkerijen leven, zitten opgesloten in kleine, vieze kooitjes waar ze te lijden hebben onder lichamelijke en emotionele stress voordat ze worden gedood door vergiftiging, vergassing, anale elektrocutie of door het breken van de nek. Een recentelijk geheim onderzoek bij een Amerikaanse pelsdierfokkerij onthulde vreselijk misbruik zoals het breken van de nek en pijnlijke elektrocutie van chinchilla’s met klemmen op hun lichamen direct aangesloten op stopcontacten zodat ze kronkelden van de pijn. 

De Leopard Ladies van PETA willen de meest koudbloedige dragers van bont bereiken met hun bericht. “Door wat van onze eigen huid te laten zien, willen we de huid van dieren redden”, aldus Leopard Lady Natasschja Hettelder.
 
Ga voor meer informatie naar FurIsDead.com of www.peta.nl.

#