‘Ik ben iemand, geen stuk vlees’ op reclameborden in Epe na mishandeling in slachthuis

‘Ik ben iemand, geen stuk vlees’ op reclameborden in Epe na mishandeling in slachthuis

Epe – Recente undercoverbeelden van Varkens in Nood onthulden schokkende mishandeling van koeien en varkens in slachthuis Gosschalk in Epe, waar dieren barbaars werden geschopt en geslagen voordat ze werden gedood. Als reactie daarop heeft PETA in het dorp reclameborden geplaatst met daarop koeien en varkens met de boodschap: “Ik ben geen stuk vlees. Ik ben iemand. Eet me niet. Zie het individu. Word vegan.” De advertenties zijn bedoeld om consumenten te inspireren om stelling te nemen tegen dergelijke dierenmishandeling door over te stappen op vegan maaltijden.

Foto’s zijn hier beschikbaar. Foto’s: Joop Luimes

“Elk varken en elke koe die een angstaanjagende, pijnlijke dood in het slachthuis onderging, was een individu dat angst en pijn voelde”, zegt Mimi Bekhechi, campagneadviseur van PETA. “De reclameborden van PETA dringen er bij iedereen op aan om vandaag nog te helpen het leed in slachthuizen te stoppen door alle dieren van hun bord te laten.”

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te eten” – merkt op dat door vegan te eten gevoelige dieren dagelijks leed en een angstaanjagende dood bespaard blijft in de hedendaagse vlees- en zuivelindustrie, waar koeien een groot deel van hun leven binnen doorbrengen en vaak een pijnlijke, angstaanjagende dood sterven als gevolg van inadequate verdoving. Varkens worden normaliter opgesloten in kale, betonnen hokken en de staarten van biggen worden vaak afgesneden zonder enige pijnverlichting.

Behalve dat ze met hun keus dieren een leven van ellende besparen, hebben vegans minder kans op kanker, zwaarlijvigheid en diabetes dan vleeseters. Ze hebben ook een lagere ecologische voetafdruk. Daarom omarmen duizenden Nederlanders nu al plantaardige maaltijden – en PETA biedt een gratis vegan startpakket aan voor degenen die de overstap willen maken.

PETA verzet zich tegen speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht. Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de groep op Facebook of Twitter.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#

{LINK_TO_UNSUBSCRIBE}