Internationaal Supermodel Natasja Vermeer Met Billen Bloot In Nieuwe Anti-Bontadvertentie PETA

Voor directe publicatie:
1 oktober 2008

Contact:
Stichting PETA Nederland: 0900 – 235 7382; [email protected]

Amsterdam ? Ze heeft modeshows gelopen in Parijs, New York en Milaan en stond over de hele wereld op covers van tijdschriften. Maar zoals nu heb je haar nog nooit gezien. Slechts ‘gekleed’ in engelenvleugels met naast haar de slogan “Wees een engel voor de dieren. Draag geen bont”, is het Nederlandse topmodel Natasja Vermeer te zien in een gloednieuwe advertentiecampagne van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), waarvan een voorbeeld is bijgevoegd. 

In een exclusief interview met PETA vertelt Natasja waarom ze zich aansloot bij een steeds groter wordende groep beroemdheden die protesteren tegen bont. Ook vertelt ze hoe ze naar haar principes handelt als ze aan het werk is. “Ik ging eens kleding passen in Parijs bij een gerenommeerde ontwerper in Parijs en kwam erachter dat er bont in de collectie zat”, zegt ze. “Ik zei dat ik niet voor hen wilde werken omdat ik tegen bont ben. Ze wilden beslist dat ik de klus zou doen en niemand anders, dus vervingen ze alles door nepbont!”

Wat vindt Natasja van beroemdheden die denken dat bont dragen ‘modieus’ is? “Om uit ijdelheid dieren zo vreselijk te laten lijden, is voor mij onbegrijpelijk en ik walg ervan. Ik heb geen enkel respect voor mensen die bont dragen”, zegt Natasja, die in tranen uitbarstte toen ze een andere anti-bontadvertentie van PETA zag met een vrouw en een echte gevilde vos.

En twijfelde het betoverend mooie model toen haar werd gevraagd om voor de advertentie uit de kleren te gaan? Absoluut niet. “Ik hou van dieren en ik ben altijd tegen bont geweest”, zegt ze. “Ik heb geen enkel bezwaar om uit de kleren te gaan, maar ik heb wel enorm veel bezwaar tegen bont!”

Voor ieder stukje bont worden dieren in de vije natuur met wildklemmen gevangen, verdronken of doodgeknuppeld. Wereldwijd worden dieren op pelsdierfokkerijen vergast, anaal of vaginaal ge‰lektrocuteerd of levend gevild.

Ga voor meer informatie en om de advertentie te bekijken, naar PETA.nl. Een exemplaar in hogere resolutie kunt u gratis bij [email protected] opvragen.