Joanna Krupa: ‘Ik Loop Liever Bloot Dan In Bont’

Voor directe publicatie:
23 maart 2007
 
Contactpersoon:
Karen Chisholm (PETA Europe) +44 (0)20 7357 9229, toestel 229; [email protected]

Soulvolle superster verheft haar stem om vegetarisme te promoten; fans kunnen een iPod Shuffle winnen boordevol krachtige muziek van Stone
                                                  
Londen ? Grammy-winnares en zangvogel Joss Stone verheft haar stem voor haar gevederde vrienden ? en andere dieren ? in een gloednieuwe advertentie om vegetarisme te promoten voor PETA Nederland. Joss is hierin te zien met een beeldschone kip en de tekst: ?Ik ben een zangeres, een songwriter, een artiest en een persoon die alle vormen, gedaantes, kleuren en soorten accepteert. Ik ben Joss Stone en ik ben vegetari‰r?.
 
De soulzangeres, die al vanaf haar geboorte vegetari‰r is en in een PETA verkiezing van 2005 tot ??s Werelds meest sexy vegetari‰r? werd uitgeroepen, zegt: ?Ik wilde graag aan deze advertentie meedoen, omdat ik vind dat het niet nodig is om een ander levend wezen pijn te doen. Er zijn zoveel andere dingen die we kunnen eten. Ik heb nog nooit in mijn leven vlees gegeten en ik ben 1.78 meter lang en niet bepaald aan het wegkwijnen. Een wijze man heeft ooit gezegd: ?Dieren zijn mijn vrienden en het ligt niet in mijn aard om mijn vrienden op te eten?. En zo denk ik er ook over?.
 
Nadat ze al een paar nominaties op haar naam had, won Stone dit jaar de Grammy Award in de categorie ?Beste R&B Optreden door een Duo of Groep?; voor haar zang in ?Family Affair? met John Legend en Van Hunt. Door haar krachtige stem heeft ze miljoenen albums verkocht en wereldwijd fans van alle leeftijden en achtergronden vergaard.
 
Stone sluit zich aan bij een steeds groter wordende groep muzikanten die met PETA hebben samengewerkt, waaronder Jamelia, Bloc Party, The Rakes en Razorlight. Deze artiesten zijn voor de camera verschenen omdat ze de jeugd willen inspireren na te denken over de ouderwetse, wrede houding tegenover dieren.
 
Ga naar PETA.nl voor meer informatie en om je in te schrijven voor de wedstrijd.
 
Een voorbeeld van de advertentie is bijgevoegd. Een exemplaar in hogere resolutie is bij [email protected] op te vragen.