Joaquin Phoenix is een dierenheld in nieuwe PETA-advertentie

Voor onmiddellijke publicatie:

24 september 2019

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

JOAQUIN PHOENIX IS EEN DIERENHELD IN NIEUWE PETA-ADVERTENTIE

Ster verschijnt op Billboard in Times Square en wil dat mensen nadenken over wie er op hun bord ligt en vegan worden

Amsterdam – Joaquin Phoenix verschijnt vlak voor zijn langverwachte rol in de film Joker op een nieuw reclamebord van PETA US dat vandaag op Times Square, New York, is geplaatst met de woorden: “We Are All Animals”. De advertentie roept mensen op om “vegan te leven” en te helpen “een einde te maken aan speciësisme”, wat een schadelijke manier van denken is waarin alle andere diersoorten – ondanks hun buitengewone talenten, capaciteiten en intelligentie –inferieur zijn aan mensen.

 

“Als we naar de wereld kijken door de ogen van een ander dier, moeten we ons realiseren dat we van binnen allemaal hetzelfde zijn – en dus verdienen we allemaal een leven zonder leed”, zegt Phoenix.

Zijn pleidooi voor de vegan levensstijl verschijnt te midden van een PETA-campagne die mensen laat inzien dat veehouders het Amazone-regenwoud platbranden om aan de wereldwijde vraag naar vlees te voldoen. Meer dan 90% van het regenwoud dat sinds 1970 is gekapt wordt gebruikt voor de productie van vlees, hetzij voor begrazing of voor het verbouwen van voedsel voor vee. De Verenigde Naties stellen dat veeteelt verantwoordelijk is voor bijna een vijfde van de door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen – en waarschuwt dat een wereldwijde overstap naar een vegan voedingspatroon noodzakelijk is om de ergste gevolgen van klimaatverandering te bestrijden.

Naast het aanzienlijk verminderen van hun bijdrage aan de klimaatcrisis, spaart elke persoon die vegan wordt het leven van bijna 200 dieren per jaar en helpt hij of zij een einde te maken aan speciësisme. PETA – wiens motto luidt: “Dieren zijn niet van ons om op te experimenteren, te eten, te dragen, te gebruiken voor amusement of te mishandelen op welke manier dan ook” – vraagt mensen om dit schadelijke wereldbeeld te bestrijden, niet alleen door voor vegan voedsel te kiezen, maar ook door weg te blijven van circussen met dieren, persoonlijke verzorgingsproducten die op dieren zijn getest te vermijden, en alle andere vormen van uitbuiting van dieren af te wijzen.

Onlangs droeg Phoenix een vegan pak in een gigantische anti-woladvertentie van PETA US die luidde: “Wreedheid staat mij niet.” Hij maakt deel uit van een lange lijst van beroemdheden – waaronder Michael Keaton, Woody Harrelson, Natalie Portman, Gillian Anderson, Jerome Flynn en Alicia Silverstone – die met PETA en haar zusterorganisaties hebben samengewerkt om diervriendelijkheid te bevorderen.

Het billboard bevindt zich op de kruising van Seventh Avenue en W 40th Street.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.
#