Joaquin Phoenix Verschijnt In Echte Horrorfilm: Een PETA-Onthulling Over Hondenleer

Voor onmiddellijke publicatie:
26 februari 2015

Contact:
PETA Nederland; 0900-235 7382; [email protected]

Inherent Vice ster ‘walgt en wordt misselijk’ door allereerste blik op China’s hondenleerhandel

Amsterdam – “Het beeldmateriaal dat u zo gaat bekijken van China’s hondenleerhandel, is een van de ergste dingen die ik ooit heb gezien”, begint Joaquin Phoenix in zijn nieuwe PETA-onthulling. Phoenix spreekt tekst in bij het beeldmateriaal dat onthult hoe honden worden geschopt, op de kop worden geslagen en van wie de keel wordt doorgesneden en hun huid eraf wordt gerukt – dit alles terwijl andere honden toekijken alvorens ze hetzelfde wrede lot ondergaan. De huid van de dieren wordt omgezet in leer – vaak handschoenen en andere kleine items, zoals kattenspeelgoed en afwerkingen van jassen – en wordt geëxporteerd over de hele wereld, om te worden verkocht aan consumenten die meestal geen enkel idee hebben van welk dier ze een deel kopen.

De Her ster besluit: “Als u lederen handschoenen, riemen of schoenen koopt, vergeet niet: er is geen makkelijke manier om te zien wiens huid u echt daadwerkelijk draagt.  Als u net als ik van honden houdt, koop of draag dan alstublieft nooit leer, of het nu afkomstig is van een hond, een koe of een ander dier”.

Het beeldmateriaal is door een onderzoeker van PETA Azië opgenomen in een faciliteit waar 100 tot 200 honden per dag worden doodgeslagen en gevild. In China bestaan nog steeds geen straffen voor de mishandeling van dieren die gedood worden voor hun huid.

Phoenix, een veganist die kleding die gemaakt is van dierenhuid, wol of bont mijdt, is volledig toegewijd aan PETA’s motto, dat gedeeltelijk luidt dat  “dieren niet van ons zijn om kleding van te maken”. Als Johnny Cash in Walk the Line droeg hij laarzen van veganistisch leer en hij is onderdeel van een groeiende lijst van beroemdheden – waaronder Jude Law, Charlize Theron, Eva Mendes, Penélope Cruz en Morrissey – die met PETA-zusterorganisaties hebben samengewerkt om op verschillende manieren goedwillendheid voor dieren te stimuleren.

Voor meer informatie en om de video te bekijken, kunt u terecht op PETA.nl.