Joss Stone Uit De Kleren Voor Beren In Nieuwe PETA-Advertentie

Amsterdam ? Er is een Britse traditie waar de actrice en award-winnende soulzangeres Joss Stone een grote hekel aan heeft: de berenmutsen die worden gedragen door de wachters van Buckingham Palace. Daarom stond Stone te popelen om in een gloednieuwe advertentie voor PETA te verschijnen. In de advertentie is de ster te zien met een teddybeer die haar naakte lichaam bedekt en met de tekst “Berenknuffels, geen berenmutsen”. De advertentie werd gefotografeerd door de befaamde fotograaf Pal Hansen, met de Union Jack vlag als patriottische achtergrond. Stone ? die op slag beroemd werd na haar in 2003 uitgekomen multi-platina debuutalbum The Soul Sessions ? is de meest recente beroemdheid die meedoet aan PETA?s campagne om het Britse ministerie van Defensie ervan te overtuigen een einde te maken aan het doden van Canadese zwarte beren voor de mutsen van de wachters van Buckingham Palace en in plaats daarvan imitatiebont te gebruiken.

 

“Teveel mensen op het ministerie van Defensie treuzelen over deze kwestie en ik vind dat er meer moet worden gedaan om de moordpartijen te stoppen”, zegt Stone. “Het is tijd voor het ministerie van Defensie om eindelijk de overstap te maken en voor bontvrij te kiezen. En ik hoop dat de advertentie die ik samen met PETA heb gemaakt, helpt om de aandacht hierop te vestigen en een einde maakt aan dit onnodige doden.”

 

Voor slechts ‚‚n enkele muts is de volledige huid van een beer nodig. Op veel van de beren wordt meerdere keren geschoten en sommige ontsnappen en sterven een langzame dood door bloedverlies, koudvuur, verhongering en uitdroging. Als moederberen worden gedood, worden de jongen die hierdoor weesdier worden, achtergelaten om de hongerdood te sterven.

 

Stone sluit zich aan bij vele andere Britse en Canadese beroemdheden ? waaronder Pamela Anderson, Lucy Davis, Morrissey, Julian Clary, Sadie Frost, Mary McCartney, Sir Roger Moore, Twiggy, Jilly Cooper, Hayley Mills, Kate Ford en Amanda Holden ? die de slachting van beren voor de mutsen van de wachters van Buckingham Palace hebben veroordeeld.

 

Ga voor meer informatie alstublieft naar PETA.nl.

 

Een exemplaar van de Joss Stone advertentie in hogere resolutie kunt u gratis bij [email protected] opvragen.