Justin Bieber Maakt Reclame Voor Asielpuppies In Nieuwe PETA-Advertentie

Voor directe publicatie:
21 januari 2011

Contact:
Stichting PETA Nederland; [email protected]

Amsterdam ? Justin Bieber’s recente hit single U Smile krijgt niet alleen zijn legioen fans aan het lachen, maar zorgt er ook voor dat dakloze honden met hun staart kwispelen en dakloze katten spinnen. Dit komt omdat het popmuziekfenomeen zojuist voor zijn vrienden van PETA Amerika een advertentie heeft gemaakt om adoptie uit een dierenasiel te promoten. De advertentie werd gefotografeerd door de beroemde celebrity fotograaf Cliff Watts.

“Het is echt belangrijk dat mensen adopteren”, zegt Bieber. “Ik moedig iedereen echt aan om naar een dierenasiel te gaan of naar een plek waar je een hond kunt krijgen die is verlaten of geen thuis heeft.”

In de Verenigde Staten ? Bieber’s thuisland ? komen ieder jaar ongeveer 8 miljoen ongewenste honden en katten in een dierenasiel terecht en de helft van hen moet worden gedood omdat er niet voldoende goede tehuizen voor hen zijn. In Nederland belanden ieder jaar zo’n 70.000 honden en katten in een dierenasiel. Het kopen van een dier uit een dierenwinkel of bij een fokker berooft een dakloos dier van zijn of haar kans op het vinden van een goed tehuis. Dieren die minder geluk hebben komen niet op een veilige plek terecht. Ze worden op straat aan hun lot overgelaten, waar ze vaak worden blootgesteld aan misbruik door wrede mensen of bezwijken aan honger, ziekte of verwondingen.

Bieber bezit talrijke onderscheidingen, onder andere de American Music Awards’ Artist of the Year, en hij bracht onlangs een akoestische versie uit van zijn doorbraak album, genaamd My World Acoustic. Hij voegt zich bij een groeiende lijst van beroemdheden, waaronder Kelly Osbourne, Pamela Anderson, Perez Hilton en Paul McCartney die met PETA hebben samengewerkt om dieren te helpen.

Ga voor meer informatie en de advertentie naar PETA.nl.

Een exemplaar in hogere resolutie kunt u gratis bij [email protected] opvragen.

#