MIRO KLOOSTERMAN SHOWT ZIJN DOOR PLANTEN GEVOEDE LICHAAM IN NIEUWE PETA ADVERTENTIE

Voor directe publicatie:

9 juni 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

Ster in ‘The Bodyguard’ moedigt iedereen aan om veganist te worden

Amsterdam – Hartenbreker Miro Kloosterman, ster in de musical The Bodyguard en eerder de soap Goede Tijden Slechte Tijden, onthult zijn six-pack in een nieuwe PETA-campagne (hier verkrijgbaar) die luidt: “V staat voor Vegan”.

Kloosterman, die in de aangekondigde internationale film Rotterdam, I Love You zal schitteren, maakte vier jaar geleden de stap naar veganisme en merkte dat het een groot verschil maakte in hoe hij zich voelt. Daarnaast is hij het niet eens met de wijze waarop dieren in de intensieve vlees-, ei- en zuivelindustrie worden behandeld, en wilde niet bijdragen aan hun lijden.

“Ik heb me nooit gezonder of sterker gevoeld dan nu ik vegan ben,” zegt Kloosterman. “Of je nu je gezondheid wil verbeteren, dierenlevens wil redden of het milieu een handje wil helpen, ik spoor je aan om eens te proberen om 30 dagen dierlijke producten van je bord te laten – mijn gok is dat je niet meer terug wil.”

PETA – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te eten”- merkt op dat veganisten minder kans hebben om hart- en vaatziekten, beroertes, diabetes en obesitas te ontwikkelen dan vleeseters. Naast het redden van vele dieren van leed en een angstaanjagende dood, hebben veganisten ook een kleinere carbon footprint gezien de vleesindustrie een grote producent is van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. PETA biedt een gratis veganistisch starterspakket aan iedereen die de overstap wil maken, hier verkrijgbaar, en heeft een 30-daagse vegan uitdaging waarvoor men zich in kan schrijven op de website om gaandeweg tips, recepten, voedseladvies en aanmoediging te ontvangen.

Miro Kloosterman sluit zich aan bij een groeiende lijst van bekende sterren – waaronder Pamela Anderson, Joaquin Phoenix en Paul McCartney – die zich bij PETA hebben aangesloten om gezonde en humane vleesvrije maaltijden te promoten.

Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl.

#