Naakt En Verpakt In Cellofaan Tonen PETA-Supporters Dat We Allemaal Van Vlees Zijn

Wat: Bijna naakt en liggend op grote schalen, waarover doorzichtig plastic folie is gespannen, bootsen PETA-supporters de kenmerkende vleesverpakkingen na in Amsterdam en Rotterdam. Naast hen staan borden met de tekst “Vlees is moord”. Andere PETA-supporters verspreiden folders aan voorbijgangers. De vrijwilligers willen laten zien dat alle dieren ? niet alleen mensen ? gemaakt zijn van vlees, bloed en botten. Dat dieren dezelfde zintuigen en hetzelfde scala aan emoties hebben als mensen en dat als je vlees eet, je een lijk eet. Op de verpakkingen zitten uitvergrote prijslabels met daarop de waarschuwing: “Miljarden dieren worden mishandeld en gewelddadig gedood omdat u vlees eet. Zoek hulp! Ga naar GoVeg.com”.

Kippen, vissen, koeien en varkens voelen pijn en angst, net als onze huisdieren. Maar ze worden misbruikt op manieren die verboden zouden zijn als honden en katten er het slachtoffer van waren. In de hedendaagse vee-industrie wordt bij kippen en kalkoenen de keel doorgesneden, terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Bij biggen wordt de staart afgesneden zonder enige verdoving. Koeien worden ondersteboven opgehangen en vaak gevild terwijl ze nog pijn kunnen voelen. Op het dek van vissersboten sterven vissen de verstikkingsdood of worden ze opgesneden terwijl ze nog leven.
 
De drie grootste dodelijke ziekten in ons land zijn hart- en vaatziekten, kanker en beroertes. Deze kunnen allemaal grotendeels worden voorkomen door van levensstijl te veranderen, zoals het overstappen naar een vetarme, veganistische voedingswijze.
 
“Deze demonstratie daagt mensen uit om echt na te denken over wat  ‘vlees’ is”, zegt PETA-supporter Isabelle Goetz. “Als je vlees eet, eet je het lijk van een mishandeld dier dat niet wilde sterven. We moedigen consumenten aan om veganisme eens uit te proberen.”

Waar en wanneer: Rotterdam (11 november 2010) en Amsterdam (12 november 2010)

Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Neem alstublieft contact op met Isabelle Goetz via +33 (0) 6 61 55 09 92 of [email protected] (PETA Duitsland).
 
Ga voor meer informatie naar www.peta.nl.
 
#