‘Naakte’ Actievoerders Verzamelen Voor Britse Ambassade Omdat Zwarte Beren Nog Steeds Voor Helmen Van Britse Erewacht Worden Afgeslacht

Voor directe publicatie:

5 mei 2008

 

Contact:

Lauren Bowey +44 7890056192; [email protected]

 

Den Haag ? Vijf leden van PETA Europa (People for the Ethical Treatment of Animals) zullen, in niet meer gekleed dan een helm van nep-berenhuid en met de Union Jack vlag op hun blote achterwerk geschilderd, voor de Britse Ambassade een spandoek vasthouden met de woorden “Beter bloot dan een beer gedood ? Erewacht: doe weg die berenvacht!”. De groep roept Hare Majesteit Koningin Elizabeth en het Britse ministerie van Defensie op om een einde te maken aan het zinloos doden van beren voor ceremoni‰le helmen van de wachters van Buckingham Palace:

 

Wanneer:  Dinsdag, 6 mei

Tijdstip:    12.00 uur

Waar:        Britse Ambassade, Lange Voorhout 10, 2514 ED Den Haag

 

Leden van PETA Europa gaan uit de kleren om een einde te maken aan de slachtpartij van beren. Soms wordt voor slechts ‚‚n enkele helm de complete huid van een beer gebruikt. Vele beren die worden gedood voor deze helmen worden meerdere malen beschoten voordat ze uiteindelijk sterven. Sommigen ontsnappen aan de jagers en bloeden dood. Als moederberen worden gedood, worden de tot wees gemaakte berenjongen achtergelaten om de hongersdood te sterven.

 

“We zijn hier vandaag om de naakte waarheid te tonen die achter de helmen van de wachters van de Britse Koningin schuilgaat. Het Britse ministerie van Defensie heeft bloed aan haar handen, omdat het nog steeds toelaat dat beren worden afgeslacht voor niets meer dan een decoratieve helm. Beeldschone en diervriendelijke synthetische alternatieven zijn volop beschikbaar”, zegt PETA Europa’s campagneco”rdinator Lauren Bowey. “Traditie is geen excuus voor wreedheid.”

 

Uit een peiling die voor PETA Europa werd uitgevoerd, blijkt dat bijna 80% van de ondervraagde Britten er fel tegen zijn dat de Britse overheid belastinggeld gebruikt om Canadese zwarte beren te doden en hun huiden te gebruiken voor de ceremoni‰le helmen van de wachters van Buckingham Palace. De oproep van PETA en haar internationale takken voor een verbod op het gebruik van berenhuiden in de wachters’ helmen, wordt gesteund door beroemdheden zoals Pamela Anderson, Pink, Sir Roger Moore, Morrissey, James Cromwell en Twiggy.

 

U kunt meer informatie over deze campagne vinden op PETA Europa’s website Unbearablecruelty.co.uk.